ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος εποχής για Αρβανίτη-Κουντουρά-Κόκκαλη – Ο Φαραντούρης φαβορί για την πρώτη θέση

Στόχος του Κασσελάκη στις τρεις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ να εκλεγούν Φαραντούρης, Παππάς, Βουτυράκου

Μέσω της πλατφόρμας isyriza θα μπορούν από την επόμενη εβδομάδα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με στόχο να γνωστοποιηθεί η διαδικασία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης θα βγάλει βίντεο και θα απευθύνει κάλεσμα σε όσες και όσους επιθυμούν να μπουν θέσουν ενδιαφέρον για υποψηφιότητα και να καταθέσουν τα βιογραφικά τους για τις ευρωεκλογές.

Στην συνέχεια η Πολιτική Γραμματεία θα καθορίσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και αμέσως μετά θα γίνει εσωτερικό δημοψήφισμα για όσους τελικά θα πάρουν το χρίσμα, όπως έχει ο ίδιος πει σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Δεν αποκλείεται να συγκροτηθεί και μια ειδική επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων που θα αναταγωνιστούν για μία θέση στην Ευρωβουλή.

Όπως μάλιστα έχουν εξηγήσει κορυφαία στελέχη, παρότι η διαδικασία αυτή δεν υπάρχει στο καταστατικό, δεν υπάρχουν εσωκομματικές αντιδράσεις για το θέμα καθώς όλοι θεωρούν ότι έχει ως γνώμονα την αξιοκρατική επιλογή των υποψηφίων.

Άλλωστε κατ’ επανάληψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφερθεί στην ανανέωση της ευρωομάδας με νέα φρέσκα πρόσωπα, τα οποία θα σηματοδοτήσουν την ανανέωση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είναι γνωστό μέχρι στιγμής, οι μόνοι σίγουροι είναι οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει ότι δικαιωματικά αυτά τα δύο στελέχη θα είναι και πάλι στο ευρωψηφοδέλτιο. Ωστόσο, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει μόνο δυο ή τρεις έδρες, δεν έχουν πιθανότητες να εκλεγούν. Αντιθέτως μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί και μάλιστα πρώτος έχει ο Νικόλας Φαραντούρης, τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να στηρίξει για να έχει σοβαρή παρουσία το κόμμα του στην ευρωβουλή.

Από την πλευρά ο Κόκκαλης έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να δημιουργήσει ένα δικό του νέοι κόμμα με οικολογικούς προσανατολισμούς, άρα δεν θα είναι υποψήφιος στην ευρωλίστα της Κουμουνδούρου

Ακούγεται επίσης το όνομα της Βουτυράκου και το όνομα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά. Ακούγονται και άλλα ονόματα αλλά γι αυτά θα επανέλθουμε με νέο ρεπορτάζ.

fimotro.gr