ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση για τους 63.000 που ψήφισαν στις προκριματικές εκλογές

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την εκλογική διαδικασία των προκριματικών, η οποία αποτελούσε επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη θέλοντας ο ίδιος να δώσει έμφαση στην ανάδειξη υποψηφίων από την βάση του κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ειδικότερα, στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν πάνω από 63.000 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη και περίπου 6.000 φίλοι.

Το πρωί της Δευτέρας (15/4) αναμένεται να ανακοινωθούν, μετά την καταμέτρηση, τα ονόματα των 35 υποψηφίων που εκλέχθηκαν μέσα από την πρωτόγνωρη προκριματική διαδικασία για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Δυο θέσεις είναι ήδη καλυμμένες από τους νυν ευρωβουλευτές, ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά, οι οποίοι δεν έλαβαν μέρος στην εκλογική διαδικασία, ενώ 5 θέσεις βρίσκονται ανοιχτές και στα χέρια του Στέφανου Κασσελάκη για την κάλυψη τους.

Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία τονίζουν επιτελείς του κόμματος, ενώ πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως από το πρωί της Κυριακής όταν και άνοιξαν οι κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και η διαδικτυακή ψηφοφορία, υπήρξε μαζική συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Συνολικά περισσότερα από 60.000 μέλη και φίλοι του κόμματος συμμετείχαν στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, προκειμένου να εκλέξουν τους συμμετέχοντες στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε ηλεκτρονικά καθώς βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου θα έχει σειρά επαφών, ενώ παρέστη χθες στην παρέλαση των ομογενών στην 5η Λεωφόρο, για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου. Οι προκριματικές εκλογές, είναι μια διαδικασία που έχει εισηγηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μια διαδικασία που ο ίδιος την έχει χαρακτηρίσει «καινοτόμο» καθώς «για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Χαρακτηριστικό του εσωκομματικού εγχειρήματος αποτέλεσε το γεγονός πως δόθηκε μια ώρα παράταση για το κλείσιμο της κάλπης στις προκριματικές εκλογές μετά από πολλά αιτήματα εκλογικών κέντρων λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου. Έτσι οι κάλπες έκλεισαν στις 9 το βράδυ της Κυριακής αντί για τις 8 το βράδυ που ήταν προγραμματισμένο. Σημειώνεται πως μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής είχαν ψηφίσει περισσότερα από 35.000 άτομα, ενώ μέχρι τις 6 το απόγευμα είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 47.000 με την Κουμουνδούρου να εκφράζει την ικανοποίηση της τόσο για την συμμετοχή όσο και για την διαδικασία.

Πηγή: ieidiseis.gr