ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: Διαζύγιο με το κέντρο και φουλ για εκλογές μέσα στο 2021

Πώς είδε η Κουμουνδούρου τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και γιατί «βλέπει» εκλογές

Διαζύγιο με το κέντρο και φουλ τις μηχανές για εκλογές μέσα στο 2021 «διαβάζει» η αξιωματική αντιπολίτευση στην νέα σύνθεση της κυβέρνησης.
Στην Κουμουνδούρου μετά τον σημερινό ανασχηματισμό βλέπουν μία σκληρή στροφή του κυβερνητικού σχήματος προς τα δεξιά, κάτι που σηματοδοτείται τόσο από την μετακίνηση του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών όσο και από την είσοδο στην κυβέρνηση της Σοφίας Βούλτεψη και την ανάληψη καθηκόντων κοινοβουλευτικού εκπροσώπου από τον Θάνο Πλεύρη.

«Η μεγαλύτερη κυβέρνηση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει ξεκάθαρη ακροδεξιά σφαγίδα» σχολίασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σημείωσε δε, μιλώντας στο «Κόκκινο» πως πρόκειται για «μία Νέα Δημοκρατία που μετατοπίζεται με τεράστιες ταχύτητες προς την ακροδεξιά και συγκροτεί ένα υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς αντίληψης για τα ζητήματα πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης».

Ένα άλλο σημείο στο οποίο στέκονται στην Κουμουνδούρου είναι αυτό της μετακίνησης του μέχρι σήμερα υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιου στο Μέγαρο Μαξίμου με καθήκοντα υφυπουργού στον πρωθυπουργό. Κι αυτό διότι όπως αναφέρουν παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή η αλλαγή ενισχύει την αίσθηση της εκλογικής προετοιμασίας καθώς ο κ. Λιβάνιος θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους εκλογολόγους. Βεβαίως, στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θεωρούν ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές το Φθινόπωρο μόνο εάν μπορεί να υποστηρίξει έστω και υποτυπωδώς το αφήγημα πως έβγαλε τη χώρα από την κρίση της πανδημίας.

«Οι μουσικές καρέκλες και τα σχέδια για εκλογικό αιφνιδιασμό με τον ακροδεξιό κ. Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών που ζητούσε θεσμικά μέτρα για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, δεν μπορούν να σώσουν τον κ. Μητσοτάκη από την κοινωνική δυσαρέσκεια και τις ευθύνες του» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος κάνοντας λόγο για ανασχηματισμό-φιάσκο.

Να σημειωθεί πως η μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας ερμηνεύεται από την Κουμουνδούρου ως μήνυμα πως “πρέπει να ξεχάσουμε τις συντάξεις” με την υπενθύμιση πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «έκλεισε» την Ολυμπιακή χωρίς δεύτερες σκέψεις. Κατά την άποψή τους η καρατόμηση Βρούτση οφείλεται εν πολλοίς στον απίστευτα υψηλό αριθμό των εκκρεμουσών συντάξεων, που κινούνταν περίπου στις 350.000.

ethnos.gr