ΣΥΡΙΖΑ: Χρυσές δουλειές για ακόμα μία σύμβουλο Μητσοτάκη

«Μετά τον κ. Πάτση και την κυρία Πιτσίκα, χρυσές δουλειές με το Δημόσιο φαίνεται πως έκανε άλλο ένα άτομο του στενού περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη», υποστηρίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία.

Ο λόγος γίνεται για την Χάρι Κούτση, πρώην συνεργάτη του Κωστή Χατζηδάκη και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ειδική σύμβουλο του πρωθυπουργού για τις επενδύσεις.

Η κυρία Κούτση καταγγέλλεται πως μέσα σε λίγους μήνες οι δύο εταιρείες στις οποίες συμμετέχει ή έχει συμμετάσχει έχουν λάβει από το δημόσιο έργα ύψους 235.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της ιστοσελίδας documentonews.gr, η εταιρεία Virality, την οποία ίδρυσε ο Νίκος Δημάκης, στέλεχος της ΝΔ, και στην οποία ήταν μέτοχος η κυρία Κούτση, φέρεται να έχει πάρει από το Δημόσιο έργα συνολικού κόστους 55.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσα σε λίγους μήνες από Δεκέμβριο 2021 μέχρι το Μάρτιο 2022, χρονικό διάστημα στο οποίο η κυρία Κούτση ήταν μέτοχος στην εταιρεία.

Επίσης, η εταιρεία “HAVAKO MON. IKE” στην οποία η κυρία Κούτση εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπός της, φέρεται να έχει λάβει τη χρονική περίοδο 2021– 2022 αναθέσεις συνολικού ύψους περίπου 180.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο και, συγκεκριμένα, από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβου, το υπουργείο Ναυτιλίας, τον ΟΣΕ, τον ΔΑΠΕΕΠ, το ΕΔΥΤΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Μόλις σε πέντε ημέρες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τρεις υποθέσεις. Το τι γίνεται τρεισήμισι χρόνια τώρα και τι θα συνεχίσει να γίνεται αν δεν φύγει άμεσα από την εξουσία ο κ. Μητσοτάκης με τις “γαλάζιες ακρίδες” του είναι πλέον κατανοητό σε όλους. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, επιχειρήσεις δεν έχουν ρευστότητα, νέοι άνθρωποι δεν βρίσκουν ευκαιρίες και η κυβέρνηση λέει πως δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα για να μειώσει το ΦΠΑ στο ψωμί και το γάλα. Δεν αξίζει στην κοινωνία μας τέτοια αδικία. Πολιτική αλλαγή. Δικαιοσύνη παντού», καταλήγουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

cnn.gr