Συντριβή αεροσκάφους με 157 επιβαίνοντες στην Αιθιοπία

Έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που κατευθυνόταν στο Ναϊρόμπι μεταφέροντας 149 επιβάτες και οκτώ μέλη του πληρώματος. Το αεροσκάφος έπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντίς Αμπέμπα, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, επιβεβαιώνοντας πως το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν Boeing 737-800 MAX.

Η Ethiopian Airlines επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση της τη συν τριβή του αεροσκάφους, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες σχτικά με επιζώντες, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. «Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με επιζώντες ή τυχόν απώλειες».

Collins Ogutu@CKogutu

Ethiopian Airline confirms that flight enroute to Nairobi crashed a few minutes after taking off in Bole International Airport, Addis. It had a total of 157 people pn board.

See Collins Ogutu’s other Tweets

Όπως αναφέρει το Reuters, το γραφείο του Πρωθυπουργού της Αιθιοπίας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των επιβαινόντων.  «Το γραφείο του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Boeing 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση για το Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωί».

www.thepressproject.gr