Συνταγή για πανεύκολα τυροπιτάκια -Αφράτα σαν κρουασανάκια

Είναι αφράτα, πεντανόστιμα και χορταστικά. Μια υπέροχη συνταγή που γίνεται εύκολα και γρήγορα είναι αυτή για τυροπιτάκια-κρουασανάκια.

Υλικά συνταγής για τυροπιτάκια

2 ποτήρια του νερού χλιαρό γάλα
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
2 αυγά (1 κρόκο για το άλειμμα)
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 φακελάκια μαγιά στιγμής
7,5-8 φλιτζάνια αλεύρι
λίγο σουσάμι
1 κ.γ. γιαούρτι
300 γρ. τυρί φέτα για τη γέμιση

Εκτέλεση συνταγής για τυροπιτάκια

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρολάκια, όπως τα κρουασάν.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με τον κρόκο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: www.iefimerida.gr