Συνταγή για ακαταμάχητο ρυζόγαλο

Μπορεί να είναι το πιο απλό γλύκισμα της ελληνικής παράδοσης, αλλά μια επιτυχημένη χυλωμένη συνταγή για ρυζόγαλο είναι πραγματική απόλαυση.

Υλικά
5 φλιτζάνια (1,12 λίτρα) νερό
½ κουτί (200ml) εβαπορέ
135 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
170 γρ. ζάχαρη
Τη φλούδα από 1 λεμόνι
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να πάρει βράση με τη φλούδα λεμονιού.
Ξεπλένουμε το ρύζι και προσθέτουμε στο νερό που βράζει. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε το εβαπορέ και αφήνουμε το ρυζόγαλο να πάρει άλλη μια βράση για 5 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε τη φωτιά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ, προσέχοντας να αφαιρέσουμε τη φλούδα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να πήξει.
Σερβίρουμε με κανέλα.
Πηγή: iefimerida.gr