Συνεργασία Τέρψις με την Μουσική Σχολή Παπαστάθη

 

Η Ακαδημία Χορού Τέρψις την Κυριακή 13 Μαΐου βρέθηκε στην  Μουσική Σχολή Παπαστάθη για ένα διαφορετικό… ανοιχτό μάθημα, ένα μοναδικό ταξίδι Ιστορίας της Latin μουσικής, σε μια ξεχωριστή συνάντηση μουσικής και χορού!

Ομιλητής ήταν ο καθηγητής της Τέρψις και υπεύθυνος των τμημάτων Latin, Salsa, Bachata, Tango Argentino κ. Μιχάλης Κυρτσόπουλος, ο οποίος μας ταξίδεψε στις χώρες, τη μουσική και τη χορευτική κουλτούρα των λαών της Λατινικής Αμερικής.

Μέσα από ένα δίωρο διαδραστικό μάθημα οι μαθητές-μουσικοί της σχολής Παπαστάθη είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωρίσουν την Ιστορία και την εξέλιξη των διάφορων ρευμάτων της Λάτιν μουσικής, τα σημαντικότερα μουσικά όργανα και τον τρόπο που χρησιμοποιούνται, τους καλλιτέχνες, τα κοινά στοιχεία μουσικών-χορευτών και φυσικά να μάθουν να εκφράζονται όχι μόνο μουσικά αλλά και χορευτικά.

Ευχαριστούμε πολύ την κα. Παπαστάθη (υπεύθυνη της Μουσικής Σχολής) και την κα. Μητούλα Δέσποινα (υπεύθυνη του μαθήματος Ιστορία Μουσικής) για αυτή την συνεργασία καθώς ήταν οι οραματιστές της.

Σαν Χορευτές αισθανόμαστε ευγνώμονες για τους Μουσικούς γιατί χωρίς τις δημιουργίες τους δε θα είχαμε τη δυνατότητα να εξωτερικεύσουμε τα συναισθήματά μας…

Χωρίς Μουσική, δε θα υπήρχε Χορός!!!

 

Ακαδημία Χορού Τέρψις – Κολοκοτρώνη 19 – 2431074622 & 6934058832 & 6975891807

Μουσική Σχολή Παπαστάθη – Αθανασίου Διάκου τέρμα & Νικοτσάρα 24 – 2431029410