Συνεργασία Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου

1 14456544

Το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων δίνει ιδιαίτερο βάρος στην παρουσίαση έργων για τα παιδιά και τους νέους: μέσα από θεατρικά έργα διαχρονικά που παντρεύουν την ποίηση με τη δυναμική της σκηνικής εικόνας, και με το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα της παράστασης έτσι που να ανταποκρίνεται στα δραματουργικά και παιδαγωγικά κριτήρια. Ήδη, η μέχρι τώρα πορεία του, έχει σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία στο ανέβασμα παραστάσεων για τα παιδία και οι παραστάσεις του αγαπηθήκαν ιδιαίτερα, Σχολείο για Κλόουν, Τα Ρούχα του Βασιλιά, Ο Μικρός Πρίγκιπας, Ο Μάγος του Όζ, Παραμύθια στο Ασανσέρ, και Ελίζα.

Το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, για την φετινή περίοδο, στο πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στους θεατρικούς οργανισμούς της Θεσσαλίας, θα συνεργαστεί με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου. Η συνένωση καλλιτεχνικών δυνάμεων και των πολιτισμικών και καλλιτεχνικών ανταλλαγών, θα συμβάλλουν στην επικοινωνία ανάμεσα στις δυο πόλεις της περιοχής μας. Οι δυο φορείς με αίσθημα ευθύνης θα συμβάλουν για την παρουσίαση άρτιων θεατρικών έργων για την εκτέλεση και υψηλή ποιότητα του έργου.

Ήδη η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων κ. Κωνσταντίνα Δήμα και ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου κ. Γεώργιος Βλιώρας, με την συνεργασία των καλλιτεχνικών διευθύνσεων των θεάτρων, προχώρησαν στην υλοποίηση της πρώτη συνεργασίας άμεσα από την φετινή περίοδο. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της συνεργασίας, θα παρουσιαστεί στα Τρίκαλα, η θεατρική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Πιο συγκεκριμένα Θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις για τους μαθητές στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, στο Μύλο Ματσόπουλου καθημερινά τις πρωινές ώρες από τον από τις 27 Απριλίου έως και 15 Μαΐου 2015. (Για πληροφορίες και για τον προγραμματισμό της παράστασης μπορούν να επικοινωνούν με το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων στο τηλ. 24310 20000 ).

Το ποιητικό αριστούργημα του Εξυπερύ, είναι έργο πανανθρώπινο που αγαπήθηκε όσο λίγα. Ο Μικρός Πρίγκιπας και το περιπετειώδες ταξίδι του στο σύμπαν, μας προσκαλεί να γνωρίσουμε την φιλία, την αγάπη, την φαντασία και την παιδική αθωότητα.
Πρόκειται για ένα παραμύθι πασίγνωστο και διαχρονικό για όλες τις ηλικίες αφού εδώ και εβδομήντα χρόνια συναρπάζει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους με τη μαγική ιστορία του μικρού πρίγκιπα που δεν θα μεγαλώσει ποτέ και δεν θα βασιλέψει πουθενά. Το έργο είναι ένα συμβολικό παραμύθι με ποιητική γραφή που έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία από τις εμπειρίες του πιλότου συγγραφέα του. Η ουσία της παράστασης περιέχεται στις φράσεις που βγαίνουν από το στόμα της αλεπούς προς τον μικρό Πρίγκιπα: «Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια» και. «Είσαι υπεύθυνος για πάντα, γι” αυτό που έχεις εξημερώσει», «Ο χρόνος που πέρασες με το τριαντάφυλλό σου είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό για σένα», «Δεν υπάρχουν εμπορικά που να πουλάνε φίλους, οι άνθρωποι δεν έχουν πια φίλους», «Τα αστέρια είναι όμορφα γιατί σε ένα από αυτά υπάρχει ένα λουλούδι που δεν το βλέπουμε».

.