Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης της Π. Δριτσέλη στο Ράδιο Σταγών

Στο Ράδιο Σταγών και στην εκπομπή του Βαγγέλη Γκιάτα “Εδώ Καλαμπάκα”, φιλοξενήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, σε μία εφ’ όλης της ύλης ζωντανή συνέντευξη. Από τα ζητήματα της οικονομίας, μέχρι τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, η Παναγιώτα Δριτσέλη ανέπτυξε τους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα, παρουσίασε την οπτική της αριστεράς για τις νέες φοροελαφρύνσεις και τις θετικές μεταμνημονιακές παρεμβάσεις, ενώ αναφέρθηκε και σε μια σειρά από δράσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και των δημοτών της πόλης της Καλαμπάκας και του Νομού Τρικάλων γενικότερα.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την οικονομία, έγινε εκτενής αναφορά στα θετικά μέτρα που νομοθετήθηκαν πριν από τα Χριστόγεννα, ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία επισφράγισαν την έξοδο από το μνημόνιο και έδωσαν ανάσες στην πραγματική οικονομία. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας αποτέλεσαν εμβληματικές παρεμβάσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι ο βασικός στόχος είναι η συνανάπτυξη και η πρόοδος στην ευρύτερη περιοχή, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας για ολόκληρη της περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Ως προς τις τοπικές εξελίξεις, η Παναγιώτα Δριτσέλη υπογράμμισε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια βασικό μέλημα υπήρξε η ενίσχυση των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της βελτίωσης των τοπικών υποδομών και η εμβάθυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, η συνεργασία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης υπήρξε άριστη, χωρίς ποτέ να προκριθούν μικροκομματικές ή άλλες στοχεύσεις. Η λογική αυτή οδήγησε στην υλοποίηση σημαντικών έργων ανάπτυξης, πολιτικής προστασίας και ανάδειξης των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και αυτή η θετική πορεία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Τέλος, σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις, η Παναγιώτα Δριτσέλη επανέλαβε ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας στον προβλεπόμενο συνταγματικό χρόνο, ενώ σε ότι αφορά τις εκλογικές μάχες για την αυτοδιοίκηση και την Ευρώπη, σημείωσε ότι αυτές θα πρέπει να δοθούν στη βάση των προγραμματικών θέσεων και όχι μικροπολιτικών συσχετισμών.