Συνελήφθη άνδρας για τηλεφωνικές απάτες. Είχε πάρει 51.450 ευρώ και χρυσαφικά από ηλικιωμένους στη Λάρισα

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πρέβεζας, συνέλαβαν χθες (2-5-2025) το απόγευμα στην Πρέβεζα ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για απάτες, τελεσμένες και σε απόπειρα.

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση των υποθέσεων έπαιξε ηλικιωμένος, ο οποίος νωρίτερα είχε δεχθεί τηλεφώνημα από άγνωστο, που παριστάνοντας τον αστυνομικό, του ζήτησε το χρηματικό ποσό των -100.000- ευρώ, το οποίο θα παρέδιδε σε απεσταλμένο του, προκειμένου ο γιος του να αποφύγει τις νομικές συνέπειες, αφού είχε δήθεν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 14χρονης.

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει γιο, ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας και αφού έλαβε τις κατάλληλες οδηγίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον ημεδαπό, ο οποίος εμφανίστηκε σε προκαθορισμένο σημείο για να παραλάβει τα χρήματα. 

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -500- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο ημεδαπός εμπλέκεται σε ακόμα δύο περιπτώσεις στη Λάρισα κατά το τελευταίο δίμηνο, όπου παρέλαβε από ηλικιωμένα άτομα, που είχαν εξαπατηθεί με το ίδιο πρόσχημα, το συνολικό χρηματικό ποσό των -51.450- ευρώ, -2- χρυσές λίρες και χρυσαφικά. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.