Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σε μία κάλπη η εκλογή προέδρου και ΚΕ- Έντονη αντίδραση Τσακαλώτου

Διά της ανάρτησης των καρτών διαπίστευσης το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισε ότι αύριο, Σάββατο, θα στηθεί μία κάλπη για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα οργανωμένα μέλη του κόμματος.

Λίγο νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε παρέμβασή του ζήτησε να στηθούν δύο κάλπες, μία για την εκλογή προέδρου κι άλλη για την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής, με το σκεπτικό πως κάποιος σύνεδρος μπορεί να είναι υπέρ του ενός και κατά του άλλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μάλιστα, της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως δεν είναι δυνατό το κόμμα του να καταγγέλλει στη Βουλή την κυβέρνηση όταν στο ίδιο άρθρο ενός νομοσχέδιου φέρνει κάτι θετικό κι αρνητικό κι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να κάνει το ίδιο τώρα.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε πως η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει μια ενιαία λογική, αυτή της ανάδειξης των κορυφαίων οργάνων του κόμματος απευθείας από τη βάση, γι’ αυτό και δεν μπορεί να «σπάσει» σε δύο κάλπες και πρέπει να ψηφιστεί «πακέτο».

cnn.gr