Συνεχίζουν να δοκιμάζονται οι αντοχές του Γ.Ν. Τρικάλων από τα περιστατικά Covid

Το ότι άρχισαν να σημειώνουν πτώση τα περιστατικά Covid στο νομό, αυτό δεν σημαίνει πως δεν συνεχίζει να δέχεται ασφυκτική πίεση το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών με Covid νοσηλεύεται εκεί επί ημέρες, ενώ δεν σταματάνε να υπάρχουν και οι νέες εισαγωγές, έστω και με κάποια ελαφρά πτωτική πορεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalaIN.gr, αυτή την στιγμή στις τρεις υπάρχουσες κλινικές για περιστατικά Covid στον 4ο όροφο, συνεχίζουν να νοσηλεύονται κανονικά 60 στο σύνολο ασθενείς (20-14-26 ανά κλινική), ενώ 3 ακόμα περιστατικά με ύποπτα συμπτώματα διερευνώνται στην 4η κλινική που δημιουργήθηκε γι’ αυτό τον σκοπό, στο χώρο της Β’ Παθολογικής κλινικής. Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι διασωληνομένοι αυτή την στιγμή 11 ασθενείς, με μόλις μια κλίνη να παραμένει κενή. Παράλληλα σημειώθηκαν κάποιες εξαγωγές ασθενών, ενώ δύο κλίνες άδειασαν από ανθρώπους που δυστυχώς δεν τα κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να δίνει καθημερινά με αυταπάρνηση την μάχη κατά του κορονοϊού, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσει όρθιο το νοσηλευτικό ίδρυμα, παρέχοντας ταυτόχρονα τις μέγιστες δυνατές ιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς.