Συνεχίζονται οι παραστάσεις της «Μήδειας»

mideia

 

 

 

Μετά το πρώτο διήμερο, όπου η ανταπόκριση των Τρικαλινών ήταν αθρόα, συνεχίζονται και αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο οι παραστάσεις της «Μήδειας» της πολυσυζητημένης μουσικοθεατρικής παράστασης που υπογράφουν σκηνοθετικά και μουσικά οι Βασίλης Νανάκης και Ανδρέας Τσέγας αντίστοιχα.

Το κοινό που κατέκλυσε τον χώρο του Μύλου Ματσόπουλου- όπου γίνονται οι παραστάσεις- παρακολούθησε το πρώτο ψυχολογικό δράμα που έχει γραφτεί, έτσι όπως το ερμήνευσαν οι πέντε ηθοποιοί υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη και η πλειάδα των μουσικών, τραγουδιστών και χορωδών που συνεργάστηκαν στο στούντιο με τον συνθέτη, περιδιαβαίνοντας στα στα μονοπάτια και τις άβατες σκέψεις της Μήδειας.

Οι πέντε ηθοποιοί  που συμμετέχουν στην παράσταση είναι οι Ανδρέας Γαλαράς,  Χριστίνα Σκρέτα, Σοφία Λαγού, Ζωή Γεραγόρη και Γωγώ Μπαρμπάτη. 

Επίσης παίρνουν μέρος οι σολίστες Ελένη Ζιάκα διευθύντρια της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων και Θωμάς Σιώμος τραγουδιστής-συνθέτης, καθώς και πολλές ομάδες χορωδών.

Για την κατασκευή του σκηνικού και τα σκηνικά αντικείμενα ο σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τον γλύπτη Κων/νο Καρανίκα και τον αρχιτέκτονα Θεόδωρο Τέτσιο.

Οι φωτισμοί είναι του Αχιλλέα Τσιαμάντα και οι φωτογραφίες του Γιώργου Κώτση.

Το μακιγιάζ είναι της Έλλης Κυριαζίδου, ενώ το γραφιστικό μέρος (σχεδιασμός αφίσας και flayers) ανέλαβαν ο Θανάσης Τεντολούρης και η Βιργινία Μπαράκου από τους Un Common Partners. 

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις είναι οι εξής: 8-9-10/6, 15-16-17/6 και 22-23-24/6.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων για τις  κρατήσεις και άλλες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 6944 901886.

Ώρα έναρξης  9:30 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ / φοιτητικό 8 ευρώ

Η υπόθεση

του έργου

Η Μήδεια είναι κόρη του βασιλιά της Κολχίδας Αιήτη, εγγονή του Ήλιου και ανιψιά της μάγισσας Κίρκης. Ο Ιάσονας συνάντησε τη Μήδεια κατά τη διάρκεια της αργοναυτικής εκστρατείας, χωρίς τη βοήθεια της οποίας δεν θα είχε σταθεί δυνατό να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας. Η Μήδεια για να τον ακολουθήσει και να του δώσει τη νίκη, όχι μόνο πρόδωσε και εγκατέλειψε τον πατέρα της, αλλά πήρε και ως όμηρο τον αδελφό του Αψυρτο, τον οποίο δεν δίστασε να σκοτώσει και να κομματιάσει. Η Μήδεια και ο Ιάσων τελικά πηγαίνουν να ζήσουν στην Κόρινθο και όλα αλλάζουν από τη στιγμή που ο Κρέοντας, ο βασιλιάς της Κορίνθου αποφασίζει να παντρέψει την κόρη του Κρέουσα με τον Ιάσονα. Καθώς η οργή της Μήδειας αρχίζει να εκδηλώνεται, ο Κρέοντας την εξορίζει από την Κόρινθο, εκείνη όμως κατορθώνει να εξασφαλίσει προθεσμία μίας ημέρας. Σαν κίνηση συμφιλίωσης, η Μήδεια στέλνει στην Κρέουσα φόρεμα, στολίδια και κοσμήματα που τα έχει πρωτύτερα βουτήξει στο δηλητήριο, ξεκινώντας μ’ αυτή της την πράξη την εκδίκησή της απέναντι στον Ιάσονα που την έχει απατήσει με την Κρέουσα. Όταν η Κρέουσα παίρνει το δώρο της Μήδειας πεθαίνει με φριχτούς πόνους από το δηλητήριο, μαζί της, δε, πεθαίνει και ο Κρέοντας και το παλάτι παίρνει φωτιά. Έπειτα, η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της πραγματοποιώντας τις εκδικητικές απειλές της απέναντι στον Ιάσονα. Στο τέλος, εμφανίζεται σε ιπτάμενο άρμα με φτερωτά άλογα -δώρα του προπάππου της Ηλιου- και κατευθύνεται προς την Αθήνα.

 

.