Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη

2 9900000

Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη

Κορυφώνονται την Παρασκευή 19 Ιούνη με την επίσκεψη στα Τρίκαλα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Σε εξέλιξη βρίσκονται στα Τρίκαλα οι πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για να τιμηθούν τα 70 χρόνια από το θάνατο του Πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη , με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία για την επιτυχία των εκδηλώσεων που κορυφώνονται την Παρασκευή 19 Ιούνη με την επίσκεψη στην πόλη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Συγκεκριμένα , η ΤΟ των Τρικάλων πραγματοποίησε γι’ αυτό το σκοπό μικρότερες εκδηλώσεις στις συνοικίες της πόλης μας , που περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφικού αρχειακού υλικού, έκθεση βιβλίου, προβολή βίντεο για την ιστορία του Κόμματος, για την ΕΑΜική Αντίσταση, την αντιφασιστική νίκη των λαών , τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη.
Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Βουβής , τη Δευτέρα στην πλατεία Παλιού Δεσποτικού, ενώ την Τρίτη στην πλατεία Προσφυγικού Συνοικισμού.
Οι εκδηλώσεις τιμής στον Άρη Βελουχιώτη θα κορυφωθούν την Παρασκευή 19 Ιούνη, στις 8.30μμ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων . Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

q 556789

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει :
-Πολιτική ομιλία από την Ελένη Κοτούπα μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ
-Μαρτυρία συντρόφου που βρίσκεται στη ζωή και αγωνίστηκε κοντά στον Άρη Βελουχιώτη εως το δραματικό του τέλος,
– Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ποιήματα και αντάρτικα τραγούδια,
– Τοποθέτηση πλάκας στους φανοστάτες, στο σημείο όπου κρέμασαν τα κεφάλια των συντρόφων μας.
-Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των 5 εκτελεσθέντων ΕΠΟΝιτών, που βρίσκεται στην ίδιο χώρο.

Στη συνέχεια , στις 9.30μμ ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην εκδήλωση -συνεστίαση στο κέντρο «Θράκα» στα Μεγάλα Καλύβια

Αυτές τις μέρες οι οργανώσεις του ΚΚΕ στα Τρίκαλα εντείνουν τη πολιτική τους δράση για την επιτυχία των συγκεντρώσεων με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συνοικίες και χωριά. Στο κάλεσμά τους μεταξύ άλλων σημειώνουν:
«Στην πορεία συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής και δράσης το ΚΚΕ τιμά τους αγώνες, τις θυσίες, την αντοχή των κομμουνιστών και αγωνιστών του λαού για το δίκιο και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης.
Σ’ αυτή τη μακρόχρονη πορεία το ΚΚΕ στέκεται όρθιο και δυνατό , γιατί σφυρηλατήθηκε με ιστορικούς δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, γιατί επέδειξε σταθερή προσήλωση σε θεμελιώδεις αρχές για ένα επαναστατικό, εργατικό, κομμουνιστικό κόμμα.
Το ΚΚΕ στέκεται με σιγουριά στην εκτίμηση πως ,όταν υπάρχει μια πρωτοπορία έτοιμη και αποφασισμένη, η λαϊκή ανταπόκριση στο κάλεσμα που απαιτούν οι καιροί για να βαδίσει η κοινωνία μπροστά, θα έρθει. Αυτό, άλλωστε, έχει επιβεβαιωθεί ιστορικά, στις μεγάλες ανατάσεις του λαού μας.
Αποδείχθηκε περίτρανα , όταν το ΚΚΕ σάλπισε από την πρώτη στιγμή την αντίσταση στη Γερμανοιταλική φασιστική κατοχή στη χώρα μας. Μια χούφτα κομμουνιστές, ξεκίνησαν τον αγώνα για να αναπτυχθεί η αντίσταση μέσα σε αφάνταστα δύσκολες συνθήκες. Γι’ αυτό το ΚΚΕ αναδείχθηκε, μέσα από το καμίνι του πολέμου, σε εμπνευστή, οργανωτή και κύριο αιμοδότη της μεγάλης ΕΑΜικής αντίστασης του λαού μας .
Τιμούμε τους αλύγιστους εκείνου του μεγάλου αγώνα ,τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, τιμούμε μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του, τον πρωτοκαπετάνιο του αντιστασιακού κινήματος ,τον Άρη Βελουχιώτη(Θανάση Κλάρα). Στις μέρες μας συμπληρώνονται 70 χρόνια από το θάνατο & 110 από τη γέννησή του, καθώς και 70 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Ο Άρης Βελουχιώτης αναδείχθηκε σε ηγετική μορφή του εθνικοαπελευθερωτικoύ αγώνα , γιατί έθεσε τον εαυτό του στις υπηρεσίες του λαού, στηριγμένος στην ολόπλευρη υποστήριξη του κόμματός του, του ΚΚΕ, και στις ανεξάντλητες λαϊκές δυνάμεις . Ανέλαβε και έφερε σε πέρας το καθήκον του.
Ήταν οργανωτής και μπροστάρης των λαϊκών αγώνων , γιατί ήταν σπλάχνο από τα σπλάχνα του λαού , γιατί ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, γιατί ήταν Κομμουνιστής.
Στη λαϊκή συνείδηση η μορφή του Άρης Βελουχιώτη είναι άρρηκτα δεμένη με την ηρωική πορεία του ΚΚΕ , του ΕΑΜ και του λαϊκού στρατού του, του ΕΛΑΣ, στον αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας

Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από την ιστορία των λαϊκών αγώνων, συνεχίζουμε στο σήμερα και το αύριο. Βαδίζουμε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του μέλλοντος πιο έμπειροι και πιο εξοπλισμένοι, με μεγαλύτερη ορμή και γνώση !

Πορευόμαστε με έναν και μόνο σκοπό: Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, να οικοδομήσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα βάλει τέλος στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.»