Συνεχίζονται τα έργα και για τον νέο ΣΜΑ στα Τρίκαλα

Ακόμη ένα βήμα για την ολοκλήρωση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων έκανε ο Δήμος Τρικκαίων, με την ασφαλτόστρωση 4.000 τ.μ. στη νέα εγκατάσταση. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται σταδιακά ένας Σταθμός που αποτελεί σημαντική ψηφίδα στο παζλ των έργων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στα Τρίκαλα από την ΠΑΔΥΘ Α.Ε. και τον Δήμο Τρικκαίων.

Διότι ο ΣΜΑ θα εξυπηρετεί τη μεταφορά των απορριμμάτων όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρικκαίων, προς τον ΧΥΤΑ, μειώνοντας τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων και, επομένως, τις επιπτώσεις στα τιμολόγια.

Σε συνδυασμό με τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον χώρο του νυν ΧΥΤΑ, τον αναβαθμισμένο βιολογικό καθαρισμό και το “Πράσινο Σημείο” (στον χώρο δίπλα από τον βιολογικό καθαρισμό), ολοκληρώνεται πολύπλευρα η διαχείριση απορριμμάτων και γενικότερα αποβλήτων στον Δήμο Τρικκαίων.

Το συγκεκριμένο έργο έχει τίτλο «Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Δήμου Τρικκαίων (συμπλήρωση και βελτίωση υποδομών λειτουργίας του)» και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με προϋπολογισμό 691.000 €. Ηδη ο Δήμος Τρικκαίων έχει ολοκληρώσει το πρώτο μισό του έργου, την προμήθεια τριών οχημάτων (δύο αυτοσυμπιεζόμενα κοντέινερς και ένα πολυμηχάνημα τύπου JCB), που θα μετάσχουν στη μεταφορά των απορριμμάτων και στη λειτουργία του ΣΜΑ.