Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης στο δημοτικό λαογραφικό μουσείο Τρικάλων

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες ανακαίνισης στο δημοτικό λαογραφικό μουσείο Τρικάλων, που έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες, πρώτα από την στέγη και τον εξωτερικό περίγυρο, ενώ στην συνέχεια θα επεκταθούν και στους εσωτερικούς χώρους του κτίσματος.

Οι εργασίες είναι πολυποίκιλες και σχετίζονται με τη συντήρηση και διάσωση της στέγης, τη λιθοδομή και την αφαίρεση υγρασίας, τα παράθυρα, τους εξώστες, τα κιγκλιδώματα, τα εσωτερικά ζητήματα στατικότητας κ.α. Επίσης, θα γίνουν εργασίες για χώρους υγιεινής, για τις εγκαταστάσεις ηλεκτρισμού και κλιματισμού, τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Θα βαφεί το κτίσμα και εσωτερικώς, θα κατασκευαστεί παραδοσιακό ταβάνι με ξύλινο σκελετό, θα διασωθούν οι παλαιότεροι ζωγραφικοί διάκοσμοι του κτηρίου.

Μετά από όλα αυτά, τα εκθέματα που τα τελευταία χρόνια περιμένουν τους λάτρεις της ιστορίας των Τρικάλων, θα μπορούν να «υποδέχονται» ξανά τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης. Έτσι, ένας χώρος πολιτισμού, ένας χώρος ιστορικός και εμβληματικός, αναμένεται εντός του 2020 να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στην ιστορία και την παράδοση, με το βλέμμα στα Τρίκαλα των επόμενων χρόνων.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ήδη από το 2017 ο Δήμος Τρικκαίων είχε προχωρήσει σε κάποιες μικρές παρεμβάσεις στην πινακοθήκη «Θόδωρου Μάρκελλου», προκειμένου αυτή να χρησιμοποιείται για καλλιτεχνικά δρώμενα.