Συνεχίζεται ο κύκλος της δια βίου μάθησης των δημοσιογράφων στην Κεντρική Ελλάδα

Συνεχίζεται ο κύκλος σεμιναρίων εκπαίδευσης και ενημέρωσης των δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με δύο αυτοτελή σεμινάρια με θέμα τις νέες τεχνολογίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε Τρίκαλα – Καρδίτσα και Λαμία.

Ειδικότερα, τα αυτοτελή σεμινάρια θα διεξαχθούν αρχικά το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, στις 6.30 το απόγευμα στο Μουζάκι(ενδιάμεσα από Τρίκαλα και Καρδίτσα) σε αίθουσα του ξενοδοχείου Mouzaki Palace και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στις 11 το πρωί στη Λαμία, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς (Πλατεία Ελευθερίας 3).

Στα σεμινάρια θα διδάξουν ο διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής κ. Ανδρέας Βέγλης όπως επίσης και από το  Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό  επίσης του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ του τμήματος, ο κ. Παναγιώτης Τσαρχόπουλος.

Θα ακολουθήσει εισήγηση από τον κ. Παναγιώτη Γκανά, υπεύθυνου ανάπτυξης των social media στην εταιρεία Alter Ego με θέμα τα «Τεχνικά στοιχεία για τη ανάπτυξη των ψηφιακών μέσων».

Θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν και μη μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στέρεας Ελλάδας και Εύβοιας αλλά και γενικότερα όσοι εργάζονται σε τοπικά ΜΜΕ.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του ΠΣΑΤ και αποτελούν ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Τέλος, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, αν υπάρξει συμμετοχή των μελών, πρόθεση της Διοίκησης του Μορφωτικού Ιδρύματος, της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, αλλά και του Επικουρικού Ταμείου, το οποίο στέκεται αρωγός στην προσπάθεια επιμόρφωσης των μελών, είναι να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο σε διάρκεια επιμορφωτικό σεμινάριο το οποίο δεν θα είναι δωρεάν, ωστόσο ο στόχος είναι να επιδοτηθεί.

Ωστόσο, μετά την επιτυχία που διαφάνηκε από την διεξαγωγή των σεμιναρίων σε Βόλο και Λάρισα, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τον ΠΣΑΤ, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Σωτήρης Τριανταφύλλου, τα σεμινάρια θα διευρυνθούν σε ώρες και θα παραδίδονται σε μορφή e-learning, δηλαδή σε μαθήματα εξ αποστάσεως, που θεωρούμε ότι θα διευκολύνει πολλούς περισσότερους, συναδέλφους.