Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το Σάββατο, η Έκθεση Φωτογραφίας για τα Δικαιώματα των παιδιών

IMG 0482

Με ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, συνεχίζεται αυτή τη βδομάδα και ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο 22/3, στον 1ο όροφο του Μύλου Ματσόπουλου, η Έκθεση του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι» με θέμα «Τα δικαιώματα των παιδιών».

Όσοι επισκέπτονται την Έκθεση, Τρικαλινοί συμπολίτες μας, σχολεία, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, τμήματα προσκόπων, σχολές αλλά και πολλοί επισκέπτες της πόλης μας (σχολεία, Ομάδες και Λέσχες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Λάρισα, Καρδίτσα κ.α.), εντυπωσιάζονται από το υψηλό επίπεδο των φωτογραφιών και στις 4 κατηγορίες (έγχρωμες, ασπρόμαυρες, δημιουργικές, μαθητές/νέοι έως 16 ετών), τις εντυπώσεις τους όμως, κλέβουν οι φωτογραφίες της τελευταίας, για την οξυδέρκεια και την αμεσότητα με την οποία οι μαθητές προσέγγισαν και αποτύπωσαν το Θέμα, ένα

Θέμα που τους αφορά.

Στην Έκθεση παρουσιάζονται οι 73 διακριθείσες φωτογραφίες των 4 κατηγοριών του διαγωνισμού, 46 φωτογράφων από 21 χώρες. Το Διαγωνισμό οργάνωσε το Ελληνικό Γραφείο του Διεθνή Οργανισμού «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της FIAP (Διεθνής Φωτογραφικός Οργανισμός) και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας.
Η Έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό έως και το Σάββατο, 11-1 τα πρωϊνά και 6-9 τα απογεύματα. Πληροφορίες και ραντεβού για ομαδικές επισκέψεις, στα τηλέφωνα 6946465592 και 6977290463. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ως Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον «Κόσμο χωρίς Πολέμους και Βία» και τον κ. Νίκο Στεργίου, για την εμπιστοσύνη και την τιμή, να είμαστε ως πόλη και Ομάδα, ο πρώτος σταθμός της Έκθεσης. Επίσης, το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο «Βασίλης Τσιτσάνης» και τους κ. Στέλιο Καραγιώργο και Αποστόλη Γούναρη για τη φιλοξενία και συνεργασία και φυσικά το Δήμο Τρικκαίων για την παραχώρηση του χώρου. Ακόμη, τα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, για την προβολή της Έκθεσης και τέλος, όλους τους επισκέπτες, για την παρουσία τους, τα καλά τους λόγια και τις ευχές με τις οποίες μας συνεχάρησαν για τις πρωτοβουλίες μας.

Η Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων.

.