Συνεχίζεται η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα  Kυριακή  στις 1.15 μ. μ. στο Κιέριον

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ  10η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

      Με μεγάλη επιτυχία κάθε βράδυ πραγματοποιείται στην πόλη μας και πρωταγωνιστές τα παιδιά και την παιδική φωνή το κορυφαίο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών με τεράστια συμμετοχή από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σήμερα Κυριακή  4 Μαρτίου 2018  στις 1.15 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του HOTEL KIERION, συνεχίζεται η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας στα πλαίσια του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας. Πρόκειται για  μια μουσική πανδαισία των μουσικών συνόλων που εκπροσωπούν Σχολικές μονάδες τόσο της Ελλάδας όσο και του Εξωτερικού. Εμφανίστηκαν ήδη αξιόλογες και πειθαρχημένες χορωδίες  όπως του Δημοτικού Σχολείου Στομίου υπό τη διεύθυνση της Αντιγόνης Μαβίδη , του 5ου  Γυμνασίου Σερρών υπό τη διεύθυνση της  εκπληκτικής Νίκης Στανίση και του Μουσικού  Γυμνασίου Λαμίας υπό τη διεύθυνση της Μάιρα Παπαποστόλου που παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα μουσικής, κατενθουσιάζοντας  το κοινό.

Η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών πραγματοποιείται σε δύο διαφορετικούς χώρους, στην Καρδίτσα [Aίθουσα Eκδηλώσεων      “HOTEL KIERION” από 1-8 Μαρτίου ] και στο Μουζάκι  [Αίθουσα Εκδηλώσεων “ MOUZAKI  PALACE HOTEL” από 9-18 Μαρτίου], προκειμένου να γίνουν κοινωνοί της μουσικής πανδαισίας και του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού έργου ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας του Νομού Καρδίτσας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

      Παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου, ο παρουσιαστής του Φεστιβάλ Αλέξης Κωστάλας  δίνει  κάθε μέρα τις όμορφες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις του .

Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα. H γλυκύτητα της κατάλληλα   διαμορφωμένης παιδικής φωνής σε συνάρτηση με την κατάρτιση των καθηγητών μουσικής ,  την άριστη συνεργασία   με  τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και των Συλλόγου Διδασκόντων, δείχνει ότι μπορεί να γίνουν  εκπαιδευτικά , καλλιτεχνικά  και μουσικά θαύματα.

Είναι δε γνωστό ότι ο κορυφαίος Ελβετός παιδαγωγός Πεσταλότζι θεωρεί  την χορωδία ως το αναντικατάστατο μέσο για την ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων διαμέσου της σχολικής εκπαίδευσης.

Στόχος της διοργάνωσης  είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού , η φωνητική εξάσκηση των μαθητών αλλά και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Ως εκ τούτου το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς  και Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία και Σερβία τον Απρίλιο) και ιδιαίτερα στο σημαντικό Μουσικό – Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ που περιλαμβάνει και CORSI ESTIVI MUSICALI, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2018.

Η διοργάνωση αποτελεί το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής, με τη συμμετοχή πέντε χιλιάδων πεντακοσίων (5500) νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό   και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών αποτελεί μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση  και τον Πολιτισμό, με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία και με μεγάλη τουριστική προβολή της περιοχής και της χώρας μας, αφού είναι ο μοναδικός θεσμός του είδους που υπάρχει στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, όπως και κάθε χρονιά τελεί  υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

 4η ΗΜΕΡΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ  4/3/2018-ΩΡΑ  Ι.15μ.μ. ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΗΟTEL ΚΙΕRΙΟΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: 1) Χορωδία του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Παλαπέλα

2)Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου «ΑΡΧΕΛΑΟΣ» υπό τη διεύθυνση της Σοφίας Ιορδανίδου

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

Ώρα έναρξης: Καθημερινές & Σάββατο στις 8:15μ.μ &

Κυριακή στις  1: 15 μ. μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: HOTEL KIERION,MOUZAKI PALACE ,KTHMA ΧΑΛΙΛΗ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA  FIAMMA ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΟΤΟΠI

ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ.