Συνεχίζει τη λειτουργία η «Θεσσαλική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδίας» του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας την λειτουργίαα της

Στα πλαίσια της κάλυψης των αναγκών του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει να λειτουργεί και το φετινό καλοκαίρι του 2022 η «Θεσσαλική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία» του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας». Η Συμφωνική Ορχήστρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας έχει σε πρώτη φάση σχετικά μόνιμη υπόσταση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και δραστηριοποιείται για να καλύψει τις ανάγκες του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, εντός και εκτός Θεσσαλίας.

Με πρωτοβουλία του Δρ.Νίκου Ευθυμιάδη (Master of Arts στη διεύθυνση Συμφωνικής Ορχήστρας), από πέρυσι δημιουργήθηκε και λειτουργεί μια Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μουσικοί κυρίως από τη Θεσσαλία, χωρίς να αποκλείονται από άλλα μέρη. Ελληνες και ξένοι. Ιδιαίτερα μουσικοί από κοντινές πόλεις διευκολύνουν για τις πρόβες. Οι δραστηριότητες που έχει προγραμματίσει το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και ο Νίκος Ευθυμιάδης για τους καλοκαιρινούς μήνες του 2022 είναι πολλές και σημαντικές, σε αρχαιολογικούς χώρους, και σε υπαίθρια θέατρα με σημαντικότερες οι δύο στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Όσοι μουσικοί οργάνων Ορχήστρας Εγχόρδων, πτυχιούχοι, διπλωματούχοι, σπουδαστές τάξεων ανωτέρας (έγχορδα και κρουστά) θέλουν να συμμετάσχουν ( σε αυτή την φάση δεν απαιτούνται πνευστά) καθώς και ικανοί, κατηρτισμένοι Χορωδοί , θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και να επισυνάψουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα με τα απαραίτητα στοιχεία (σπουδές, προϋπηρεσία, κλπ) στην διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, Κολοκοτρώνη 38 & Ύδρας, 43131 Καρδίτσα.

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν από Επιτροπή Αξιολόγησης με Πρόεδρο τον Νίκο Ευθυμιάδη και οι επιλεγέντες θα ενημερωθούν μέχρι τις 3/8/2022, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρόβες της Θεσσαλικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας για τις καλοκαιρινές συναυλίες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.: 24410-75440, 24410-42896,κινητό 6971939697 και
στο
email: nke@otenet.gr

Λήξη ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων 31/07/2022.