Συνεχίστηκε με επιτυχία στους Ταξιάρχες το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας

Πραγματοποιήθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στους Ταξιάρχες, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.Τρικάλων και την καθοριστικής σημασίας οργανωτική υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων Ταξιαρχών. Το 3ο κατά σειρά Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Τρικάλων, μέσω του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης. Το 1ο στη Φαρκαδόνα το 2016 με την επωνυμία Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού στο οποίο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας είχε ιδρυτικό και θεσμικό ρόλο, το 2ο στην Οιχαλία 2017 με την ίδια επωνυμία και το 3ο, όπως ήταν εξαρχής προγραμματισμένο και θεσμοθετημένο, στους Ταξιάρχες 2018 με αλλαγή επωνυμίας σε Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας.

Σύσσωμα, όλα τα σχολεία με υψηλό αίσθημα παιδαγωγικής ευθύνης και επαγγελματικής συνέπειας,συνέχισαν τον δρόμο που χαράχθηκε πριν τρία χρόνια. Άλλο ένα Φεστιβάλ για φέτος με εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα, μια πραγματικά μαθητική γιορτή δημιουργίας και χαράς.
Η παρουσίαση των σχολείων και των εργασιών τους πραγματοποιήθηκε απρόσκοπτα με την φαντασία του επίσης θεσμοθετημένου πια παρουσιαστή-καλλιτέχνη του Θεάτρου Σκιών κ. Κοσμά Παναγιώκα.

Εκπληκτική ήταν η υποστήριξη των Γονέων των Ταξιαρχών, οι οποίοι διαμόρφωσαν το σκηνικό παρουσίασης, φρόντισαν για την τοποθέτηση 700 καθισμάτων, τοποθέτησαν σκίαστρα πάνω από τα καθίσματα, μερίμνησαν για τη διανομή δροσερού νερού και χυμού για όλα τα παιδιά και τους υπόλοιπους θεατές, οργάνωσαν μπουφέ και στο τέλος πρόσφεραν σε όλα τα παιδιά παγωτό.

Τα 11 σχολεία που συμμετείχαν είναι το Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου, Δημοτικό Σχολείο Γριζάνου, Δημοτικό Σχολείο Πετρωτού, Δημοτικό Σχολείο Διασέλλου, Δημοτικό Σχολείο Σερβωτών, Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών, 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας και το Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών.