Συναυλία μπάντας Πολεμικού Ναυτικού

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

H περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)

Συναυλία αφιερωμένη  στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Λ. Ξαρχάκο 

Παρουσιαστής ο Αλέξης Κωστάλας 

Συνδιοργάνωση:

Δήμος Τρικκαίων, Πράσινη Κιβωτός, Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων και το Δίκτυο «Περραιβία»

Εμφανίζεται η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συγκέντρωση τροφίμων Ελληνικών Επιχειρήσεων για τις ευπαθείς ομάδες

Με ανυπομονησία το Θεσσαλικό  μουσικόφιλο κοινό περιμένει την πραγματοποίηση  των συναυλιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης της  περίφημης Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πλωτάρχης (ΠΝ) κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος), σε πλήρη σύνθεση, θα παρουσιάσει τα ωραιότερα τραγούδια του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Λ. Ξαρχάκου, στα Τρίκαλα, στη Λάρισα και στο Βόλο.

Ο Δήμος Τρικκαίων, η Πράσινη Κιβωτός, ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων και το Δίκτυο «Περραιβία»  ανακοινώνουν, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), ότι η μεγάλη συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί, στα  Τρίκαλα, Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, ώρα 20.30 μ.μ. στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο), στον Βόλο τη Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018  στο Θερινό Θέατρο Βόλου “Μελίνα Μερκούρη” και την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στην Λάρισα – Θερινό Κηποθέατρο “Αλκαζάρ”.

Σημειώνεται ότι η μοναδική αυτή συναυλία που θα δώσει η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη των Τρικάλων είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλους, με την ευγενική παράκληση των διοργανωτών να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα τρόφιμα Ελληνικών Επιχειρήσεων μπορούν, για να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας (Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.ά.).

Οι στόχοι των Συνδιοργανωτών είναι πολλαπλοί και συγκεκριμένα αποβλέπουν:

  1. στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων με Ελληνικά τρόφιμα
  2. στην Εκδήλωση Τιμής προς τον μεγάλο Συνθέτη Σταύρο Λ. Ξαρχάκο.
  3. στην ανάδειξη του έργου της Μπάντας ΓΕΝ

4.στη προσφορά υψηλού επιπέδου συναυλιών  στο απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό των Τρικάλων.

  1. στην ανάδειξη των αξιών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

 

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας έχει ο Κερκυραίος μαέστρος κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος – Πλωτάρχης ΠΝ, που με την πρωτοτυπία και την ποιοτική του εργασία έχει απογειώσει τη φήμη της Μπάντας ΓΕΝ εντός και εκτός Ελλάδος και δίκαια θεωρείται μια από τις καλύτερες της Ευρώπης.

Τα Κείμενα και την Αφήγηση στην συναυλία έχει αναλάβει ο άνθρωπος που έχει αναγάγει σε ύψιστη τέχνη την ραδιοτηλεοπτική αφήγηση, ο Αλέξης Κωστάλας, με την ποιοτικότερη και αισθαντικότερη φωνή στην Ελλάδα, ενώ εμφανίζεται η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου.

Τη χορευτική και χορογραφική υποστήριξη της παράστασης στα Τρίκαλα έχει αναλάβει ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων.

Τα Τρίκαλα τιμούν το έργο του μεγάλου Συνθέτη Σταύρου Λ. Ξαρχάκου

Το σπουδαίο μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, θέλουν να περάσουν οι συνδιοργανωτές, Δήμος Τρικκαίων, Πράσινη Κιβωτός, Φίλοι της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων και Δίκτυο «Περραιβία», οι οποίοι συνεργάζονται στενά για την υλοποίηση σπουδαίων εκδηλώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πράσινη Κιβωτός και το Δίκτυο «Περραιβία», δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται με το Πολεμικό Ναυτικό.

Σε όλες τις εκφάνσεις της ιστορίας κάθε λαού, τις πολιτιστικές, τις πνευματικές και τις ιστορικές, ξεπροβάλλουν προσωπικότητες, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, που ξεχωρίζουν και είναι οι κύριοι συντελεστές της ελευθερίας, της τέχνης, του πολιτισμού και γενικά της ανέλιξής του.

Οι ευνοούμενοι από την προσφορά τους πρέπει να φροντίζουν, να την ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, να την ΙΕΡΑΡΧΟΥΝ και να ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΤΙΜΗ προς αυτούς, ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΝΤΑΣ την, προκειμένου ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ οι νεότερες γενιές.

Είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων μας.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες του έντεχνου τραγουδιού.

Η δημιουργίες του στο τραγούδι εκφράζουν ευαισθησία απέναντι στους νεοελληνικούς πόνους και τις δοκιμασίες του λαού μας.

Αξίζει να τιμήσουμε, με την παρουσία μας, το έργο του Σταύρου Ξαρχάκου που έχει επηρεάσει τα πράγματα, με σημαντική πορεία στον χώρο των τεχνών και της μουσικής. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν το γνωρίζει. Έχει προσφέρει πολλά στην Ελληνική μουσική, κάνοντάς την γνωστή ανά την υφήλιο.

«Οι συναυλίες είναι μια απευθείας επαφή με τον κόσμο που γνωρίζει και θέλει να αποσπαστεί από το καθεστώς της ιδιωτείας που του έχουν επιβάλλει και τον κρατά εγκλωβισμένο μακριά από τα προβλήματα της κοινωνικής συλλογικότητας, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Η θάλασσα, το ελληνικό φως και η μουσική φέρνουν ελπίδες. Χρέος μας είναι τις ελπίδες να τις επενδύσουμε με φαντασία και με όνειρα που θα τα κάνουμε πράξη για να ξαναβρούμε την πατρίδα που χάσαμε».

(χαρακτηριστική δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου)