Συναυλία – αφιέρωμα στον ποιητή Μάνο Ελευθερίου

Eleutheriou

Συναυλία – αφιέρωμα στον ποιητή Μάνο Ελευθερίου θα γίνει την Πέμπτη 14 Απριλίου στη Σουίτα.

Στην μουσική παράσταση, θα παρουσιασθούν μια σειρά από τραγούδια που έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου και έχουν μελοποιηθεί από τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες , με στόχο μέσα από το αφιέρωμα αυτό να αναδειχθεί η μεγάλη προσφορά και οι καινούργιοι δρόμοι που άνοιξε ο Μάνος Ελευθερίου στο Ελληνικό τραγούδι.

Ο Μάνος Ελευθερίου είναι περισσότερο γνωστός ως στιχουργός έχοντας στο ενεργητικό του περίπου 400 τραγούδια και έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους Έλληνες συνθέτες. Ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει τα Παραπονεμένα λόγια, Οι Ελεύθεροι κι ωραίοι, Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα, Το παλικάρι έχει καημό, Το τρένο φεύγει στις οκτώ, Η διαθήκη κ.α.

Όμως είναι γνωστός και ως ποιητής και ως συγγραφέας αφού έχει εκδώσει συνολικά εννέα ποιητικές συλλογές , τρεις τόμους με πεζά και τέσσερις τόμους για το θέατρο στην Ερμούπολη το 20ο αιώνα. Το 2005 του απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το μυθιστόρημα «Ο καιρός των Χρυσανθέμων».

Η απόδοση των τραγουδιών θα γίνει από την ορχήστρα «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» και θα τραγουδήσουν η Μαρία Πουλιανίτη, ο Κώστας Όκκας, ο Αποστόλης Γούναρης και ο Μάκης Καρτσιούκας.