Ο πόλεμος του 40 είναι μελωδικά συνυφασμένος όπως όλοι γνωρίζουμε , με τη φωνή της τραγουδίστριας της Νίκης,Σοφίας Βέμπο
Πέρα όμως απ αυτά τα τραγούδια από το χώρο του ελαφρού,υπήρξαν και τα αντίστοιχα ρεμπέτικα με παρόμοια θεματολογία που παρέμειναν λιγότερο γνωστά
Οι ρεμπέτες έθεσαν το δικό τους μελωδικό στιγμα και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό
Οι δημιουργοί απέδειξαν πως διέθεταν δυνατή φιλοπατρία και ικανή κρίση ν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των ημερών και να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην τόνωση του εθνικού φρονήματος.
Οι ρεμπέτες λοιπόν δεν εμειναν εξω απ το χορό και σε πείσμα όσων αγνοούν .
εγραψαν τραγούδια ενάντια στον κατακτητή τη στιγμή που οι συνθέτες του ελαφρού τραγουδιου ειχαν σωπάσει.
Το μουσικό σύνολο AddARTs,που αποτελειται από εξαιρετικούς μουσικούς της πόλης μας ,με την σύμπραξη επι σκηνής του κύριου εκφραστή της λαικής ψυχής των λαικών πόθων και επιθυμιών ,των δεινών των παθών και του πόνου της Ελλάδας ,τον Καραγκιόζη , με τον καυστικό και καθηλωτικό του λόγο θα μας μεταφέρει μ έναν διαφορετικό τρόπο στο πόλεμο του ’40 στο ,μέτωπο στη γερμανική κατοχή την πεινα και την εξαθλίωση των ελλήνων στον αλληλοσπαραγμό του εμφυλίου.
Κείμενα-Πρωτότυπο Σενάριο – Εμψυχωτής,- Νίκος Τζίκας
Ιδέα-Καλλιτεχνική επιμέλεια-Λάσκου Κωνσταντία
Παίζουν και τραγουδούν οι μουσικοί:
Ορφέας Τσακτσίρας-μπουζούκι
Ακης Δήμος-Μπαγλαμά
Γιώργος Αγγέλης-βιολί
Κυριάκος Μπουλούμπασης-κιθάρα
Γιώργος Ντίνας-κρουστά
Κωνσταντίνος Παπαιωάννου-κανονάκι-κρουστά
Κωνσταντία Λάσκου-πιάνο
Συμμετέχει η παιδική χορωδία της 4ης τάξης του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων(εκπ/κός: Στέλλα Βακουφτσή)
Ηχος –Φωτισμός: Νίκος Τσιρόγλου
.