Συνάντηση συμμαθητών του 4ου Δ.Σ. Τρικάλων: Ξανά… μαζί μετά από 57 χρόνια!

Η πρώτη συνάντηση μετά από 57 χρόνια όσων αποφοίτησαν το 1966 από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και την αναμενόμενη προσέλευση 33 συμμαθητών, το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΄ΑΝΑΝΤΙ΄.

Η προσμονή της συνάντησης αυτής, η αγωνία ΄πόσοι και πόσες΄ θα τα καταφέρουν να έρθουν, εάν «θα τους θυμηθούμε και εάν θα μας θυμηθούν» και πώς θα κάνουμε το καλύτερο για μια επιτυχημένη βραδιά, ήταν έννοια για πολλούς, κυρίως για τους διοργανωτές.
Η συγκίνηση που ακολούθησε τα πρώτα λεπτά της συνάντησης και οι αναμνήσεις που αναδύθηκαν πολλαπλώς στη συνέχεια, ήταν λυτρωτικές και καθοριστικές ώστε να ακολουθήσει μία όμορφη βραδιά, φορτισμένη συναισθηματικά μεν,  αλλά με την ιδιαιτερότητα εκείνης της απλότητας και της άδολης φιλίας που μας χαρακτήριζε 57 χρόνια πριν…
Ζωντανές οι μνήμες των μαθητικών χρόνων μας, μιας δύσκολης εποχής και μιας συγκυρίας που ακολούθησε την αποφοίτησή μας το 1966, αυτήν της περιόδου της δικτατορίας, που μας βρήκε γυμνασιόπαιδες αμέσως μετά και φοιτητές στη συνέχεια… Και οποία σύμπτωση… η πρώτη μας αυτή συνάντηση μετά από τόσα χρόνια, πραγματοποιήθηκε την επομένη της 50ης επετείου της 17ης Νοεμβρίου!

Όπως και να έχει, η συνεύρεσή μας αυτή ξαναζωντάνεψε μνήμες, έφερε στη συζήτηση ευτράπελες καταστάσεις αλλά και στενόχωρες αναφορές σε συμμαθητές μας που δεν είναι πιά μαζί μας, αλλά και τους δασκάλους μας, που ο καθένας άφησε το προσωπικό του στίγμα σε εμάς, απαίδευτα, μικρά παιδιά τότε…

Η βραδιά κύλησε όμορφα, ευχαριστηθήκαμε τη συνεστίαση σε μεγάλο βαθμό, είχε οργανωθεί ωραιότατο δείπνο το οποίο απολαύσαμε από τους επαγγελματίες του χώρου με το απόλυτο ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της κυρίας Χρύσας Πούλιου.
Αποχωρήσαμε αργά, απόλυτα χαρούμενοι και γεμάτοι συναισθηματικά… δεν χωρίσαμε, ενόσω υποσχεθήκαμε να βρισκόμαστε τακτικότερα και να επικοινωνούμε συχνότερα !!
Και η επόμενη ευκαιρία φαίνεται να είναι η ερχόμενη χρονιά, όταν το σχολείο μας θα εορτάσει τα 150 χρόνια λειτουργίας του στα Τρίκαλα!

Η συνάντησή μας ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα, με αναμνηστικές  φωτογραφίες μετά από 57 χρόνια  – κάποιων εξ ημών –  στο σχολείο της καρδιάς μας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο!