Συνάντηση Παπαστεργίου με Πέτσα-Σκυλακάκη για την οικονομική στήριξη στους δήμους

Συνάντηση στην Αθήνα με τονΑναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη, υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων και αντιπροσωπεία όλων των παρατάξεων, είχε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Κατά την συνάντηση αναζητήθηκαν τρόποι στήριξης των Δήμων μέσα σε αυτή την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση. Οι δεσμεύσεις που δόθηκαν, κινούνται σίγουρα στη σωστή κατεύθυνση, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων επόμενο βήμαείναι να βρεθούν λύσεις για την προώθηση των Ενεργειακών Κοινοτήτων Δήμων/ΔΕΥΑ καθώς και την προσαρμογή του τέλους ταφής στα σημερινά δεδομένα.

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου «Θεωρώ πως είναι πολύ θετική εξέλιξη η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους Δήμους, που μας ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή καταιγίδα και το αυξημένο λειτουργικό κόστος που πλήττει τους δήμους μας.Είναι μια καλή αρχή η καταβολή μιας επιπλέον συμπληρωματικής  δόσης ΚΑΠ, ύψους 114 εκ. ευρώ, καθώς και η καταβολή 14 εκ. ευρώ  για την κάλυψη των αυξημένων δαπανών των σχολικών επιτροπών».