Συνάντηση Ν. Λέγκα με το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί

legas_taxi

Σε συνέχεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και της παρέμβασης του προς τον αρμόδιο Υπουργό Γ. Ραγκούση για το θέμα των ταξί ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Λέγκας συναντήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του με το προεδρείο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ».

 Στη συνάντηση στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Γ. Τσίγκας, ο αντιπρόεδρος Α. Λάππας και ο Γραμματέας Γ. Γκόντας, ο κ Λέγκας μετά την εκτενή ενημέρωσή του τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες των ταξί με τη στάση τους απέδειξαν ότι διαθέτουν υπευθυνότητα. Αντίθετα από την κυβέρνηση η οποία για περισσότερο από μισό μήνα προτίμησε να διαχειριστεί το θέμα με τρόπο που έβλαψε τον Τουρισμό και την Οικονομία.

 Ο βουλευτής Τρικάλων στη συνάντηση τόνισε ότι ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούσης είναι υποχρεωμένος να εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους άφησε να παρέλθει η προθεσμία για την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων, που προέβλεπε ο σχετικός Νόμος και προωθούσε ο προκάτοχός του κ. Ρέππας. Επίσης επεσήμανε την υποκριτική διάθεση της κυβέρνησης να επικαλείται το διάλογο και την συνεννόηση χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει τα κριτήρια και τους βασικούς κανόνες που θα αποτελούσαν την βάση του διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης, ο κ. Λέγκας επανέλαβε το σημείο της παρέμβασης του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τις παρενέργειες που ενδεχομένως θα μπορούσαν να υπάρξουν από την μαζική υποβολή αιτήσεων για αδειοδότηση ταξί εξαιτίας της ύπαρξης του νομοθετικού κενού το οποίο δημιουργήθηκε με ευθύνη του κ. Ραγκούση.

 Ο αν. τομεάρχης ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η όποια λύση θα πρέπει να αποτρέπει τη δημιουργία καρτέλ στον κλάδο και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Πιστεύουμε στην απελευθέρωση του επαγγέλματος αλλά με κανόνες, επεσήμανε ο κ. Λέγκας, συμπληρώνοντας ότι οι κανόνες αυτοί θα πρέπει να εξετάζουν τις συνθήκες, τις ανάγκες αλλά και τις ιδιαιτερότητες του κάθε Νομού της χώρας.

Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για ανέξοδες συγκρούσεις ούτε για επικοινωνιακά παιχνίδια, συμπλήρωσε ο Τρικαλινός βουλευτής, ενώ παράλληλα συμφώνησε με τη διοίκηση του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί να βρίσκονται σε τακτική επαφή ενόψει της συζήτησης που θα ανοίξει για τους κανόνες που θα διέπουν την διαδικασία της απελευθέρωσης.