Συνάντηση και συζήτηση Γιώργου Καΐκη με κατοίκους της περιοχής του Αγ.Κωνσταντίνου & των Σαραγίων

34laiki sy

Συνεχίζει τις επισκέψεις του σε γειτονιές των Τρικάλων και σε δημοτικά διαμερίσματα στην περιφέρεια του δήμου ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικάλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Καΐκης. Την Πέμπτη το βράδυ βρέθηκε στο καφενείο «Μπακογιάννη» (έναντι του νοσοκομείου) όπου συναντήθηκε και συζήτησε με κατοίκους της γειτονιάς του Αγίου Κωνσταντίνου & των Σαραγίων. Παρά τη δυνατή βροχή που «έπεφτε» εκείνη την ώρα στα Τρίκαλα πολλοί κάτοικοι της γειτονιάς έδωσαν το παρόν στη συνάντηση και συζήτησαν με τον Γ. Καΐκη τους προβληματισμούς τους μπροστά στις εκλογές του Μάη αλλά και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
« Εμείς δεν κρύβουμε ότι η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι ο συνδυασμός , η παράταξη που στήριξε και στηρίζει το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση, για να δρομολογηθούν εξελίξεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Καλούμε σε συστράτευση για την εκλογική μάχη όλους, εργάτες, επαγγελματίες, αγρότες, γυναίκες, νέους και νέες, χωρίς την προϋπόθεση να συμφωνούν σε όλα μαζί μας» τόνισε εξαρχής ο Γ. Καΐκης και συνεχίζοντας επισήμανε ότι:
«Στις τριπλές κάλπες που θα στηθούν τον Μάη η πολιτική του ΚΚΕ είναι ενιαία γιατί ενιαία εχθρική είναι η στάση τόσο της Ε.Ε., των Περιφερειών και των Δήμων απέναντι στη ζωή μας , απέναντι στη ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας. Είχαμε εξ αρχής πει, ότι η διοικητική μεταρρύθμιση που εφαρμόστηκε με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση και εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική διοίκηση και στην περιφέρεια. Η καθημερινότητα του φυσικά και επηρεάζεται και καθορίζεται από την κεντρική εξουσία, αλλά ταυτόχρονα επηρεάζεται και καθορίζεται και από τις αποφάσεις των δήμων και της περιφέρειας .
Η δημοτική αρχή στα Τρίκαλα αλλά και η περιφέρεια υιοθετούν την κυβερνητική πολιτική και προσαρμόζουν την τοπική διοίκηση στις νέες ανάγκες της αγοράς και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Γι’ αυτό το λόγο είναι υποκριτική και παραπλανητική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που τάζει ότι αν έλθει στην κυβέρνηση ή γίνει δημοτική αρχή θα αλλάξουν τα πράγματα. Κρύβουν την ουσία αυτής της πολιτικής , ότι δηλαδή εκπορεύεται από τη στρατηγική της ΕΕ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μία πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ , συμφωνεί με τον Καλλικράτη και από την άλλη μιλάει για αλλαγή. Αλλαγή όμως χωρίς σύγκρουση μ’ αυτός τους θεσμούς δε γίνεται , οπότε μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις στο λαό.»
Αναφορικά με την τοπική διοίκηση ο Γ. Καΐκης τόνισε ότι έχουμε μείωση κατά 60% των εισροών για τους δήμους αλλά οι δήμαρχοι όπως και των Τρικάλων δεν διεκδίκησαν τίποτα παραπάνω , ούτε κι αυτά που τους χρωστάει το κράτος και τα παρακρατεί με το έτσι θέλω εδώ και 20 χρόνια. Μείωσε ο κ. Λάπας το προσωπικό απολύοντας 350 συμβασιούχους, επιχαίροντας για τη μείωση του χρέους, αλλά είναι δυνατό με μειωμένο προσωπικό να εκπληρώνεις τις υποχρεώσεις όπως την καθαριότητα σε έναν «Καλλικρατικό» δήμο που επεκτάθηκε σε αρκετές κοινότητες; Δεν κατασκευάζονται απαραίτητα έργα υποδομής και η περιοχή θα αντιμετωπίσει προβλήματα σε έκτακτες περιπτώσεις όπως πυρκαγιών, πλημμυρών, σεισμών. Όσο για τον κ. Παπαστεργίου πως είναι δυνατό να εμφανίζεται σαν νέο πρόσωπο όταν μετείχε στα δημοτικά πράγματα και στις αποφάσεις όταν δήμαρχος ήταν ο κ. Ταμήλος;

Ειδικό μέρος της συζήτησης αφορούσε το καυτό πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή μετά την εξέλιξη που πήρε το θέμα τα τελευταία χρόνια. Μίλησε για τις ευθύνες που χρεώνεται η τοπική διοίκηση και οι εκπρόσωποί της στο παρελθόν , που δεν φρόντισαν να τακτοποιήσουν όπως όφειλαν το θέμα της έκτασης του χώρου όπου λειτουργούσε το 6ο Δημοτικό με συνέπεια μετά την απαίτηση του ιδιοκτήτη να περιέλθει στην κατοχή του. Άμεσα τώρα το σχολείο πρέπει να στεγαστεί σε ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο που να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ Γ. Καΐκης τόνισε ότι ο λαός μπορεί να πάρει κουράγιο στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει αν βγάλει ενισχυμένο το ΚΚΕ και τους συνδυασμούς του από τις κάλπες του Μάη.

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

.