Συνάντηση εργασίας ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και Ε.Δ.Υ. Στο Μουσείο Τσιτσάνη

Στις 25 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη συνάντηση εργασίας για την τρέχουσα σχολική χρονιά, που διοργανώθηκε από τον Προϊστάμενο Απόστολο Σπαθή του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Τρικάλων. Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη και συγκέντρωσε τα μέλη των Επιτροπών Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) από διάφορες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός αυτής της σημαντικής συνάντησης ήταν να επισημανθούν τα καθήκοντα των μελών των Ε.Δ.Υ. και να αναδειχτεί ο παιδαγωγικός τους ρόλος στις σχολικές μονάδες. Οι Ε.Δ.Υ. αναλαμβάνουν παρόμοιες αρμοδιότητες με το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντά τους υπεύθυνα, προγραμματισμένα, μεθοδικά,  με ενθουσιασμό και με αυθεντικό τρόπο.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και την υποστήριξη των μαθητών. Επισημάνθηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ Ε.Δ.Υ. και ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., προκειμένου να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στους μαθητές και τις σχολικές μονάδες.

Ο Προϊστάμενος Απόστολος Σπαθής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία αυτή θα οδηγήσει σε βελτιωμένα αποτελέσματα και στην ανάπτυξη ενός ακόμη πιο δυναμικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Η πρώτη αυτή συνάντηση ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω συνεργασία και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ Ε.Δ.Υ. και ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., προς όφελος της εκπαίδευσης και της βελτίωσης της μαθησιακής πορείας των μαθητών.

Τέλος, αναμένουμε με ανυπομονησία τις θετικές επιπτώσεις που αυτή η συνεργασία θα έχει στον τομέα της εκπαίδευσης και στην εξέλιξη των εκπαιδευτικών προσπαθειών μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Μουσείου κ. Καραγιώργο, για την φιλοξενία που μας παρείχε.

Με εκτίμηση

Ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Απόστολος Σπαθής