Συνάντηση Χρ. Σιμορέλη με τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΕΦΚΑ

Ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖ.Α κ. Χρήστος Σιμορέλης συναντήθηκε τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου, με τον Περιφερειακό Διευθυντή της νέας υπηρεσίας του ΕΦΚΑ, Π.Υ.Σ.Υ (Περιφερειακή Υπηρεσία Συντονισμού και Υποστήριξης), κ. Βαγγέλη Γεωργολόπουλο με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του.Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΦΚΑ στα Τρίκαλα.

Ο Βουλευτής ευχήθηκεστον κ. Γεωργολόπουλοκαλή επιτυχία στο έργο του και διαβεβαίωσε ότι θα προσφέρει κάθε βοήθειαγια τη στήριξη του έργου του ΕΦΚΑ. Στη συνέχεια ο κ. Σιμορέλης ως Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής παρακολούθησης τους συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ενημέρωσε τον Διευθυντή για τα θέματα ενδιαφέροντος, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. Ακολούθως, συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση αιτημάτων ασφαλισμένων και στην έκδοση συντάξεωνκυρίως στοπρώην ΟΓΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργολόπουλος ανέλυσε στον Βουλευτή τις αρμοδιότητας τις νέας υπηρεσίας του ΕΦΚΑ. Το πανθεσσαλικό κέντρο του ΕΦΚΑ (Π.Υ.Σ.Υ) θα εδρεύει στην Λάρισα και σε αυτό θα υπάγονται οι τοπικές υπηρεσίες τις Θεσσαλίας.Επίσης ενημέρωσε τον Βουλευτή για τις προτεραιότητες που έχει και τις πρωτοβουλίες που θα λάβει το προσεχές διάστημα για τη στελέχωση και τη λειτουργία της υπηρεσίας. Τέλος ο Διευθυντής της Π.Υ.Σ.Υ δήλωσεότι σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι Τρικαλινοί ασφαλισμένοι των παλαιών ταμείων (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ κτλ.)θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Τρικάλων για τα συνταξιοδοτικά ζητήματα και για τις λοιπές παροχές.

Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α