Συνάντηση Χάϊδου-φαρμακοποιών για τα προβλήματα του κλάδου

Σε γνωστά λημέρια, κοντά στους συναδέλφους του φαρμακοποιούς, βρέθηκε χθες ο Γιάννης Χάϊδος. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εν δυνάμει υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Αναστασίου και μέλη του Δ.Σ. του φαρμακευτικού συλλόγου Τρικάλων, για την καταγραφή και ανάδειξη προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν από την συνάντηση των δύο πλευρών, συνοψίζονται στα εξής:

Εδώ και δύο μήνες ο νέος τρόπος εκκαθάρισης των συνταγών του ΕΟΠΥΥ, έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα για τους φαρμακοποιούς, σχετικά με τις πληρωμές τους.

Οι φαρμακοποιοί καλούνται να αντιμετωπίσουν άδικες περικοπές εξαιτίας αστοχιών στην τοποθέτηση περιορισμών στη συνταγογράφηση.

Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται επίσης στην επίλυση των προβλημάτων και στην ενημέρωση των φαρμακοποιών για προβλήματα που προκύπτουν στις εκκαθαρίσεις τους

Παράλληλα, πάγια απαίτηση των φαρμακοποιών, είναι και η θέσπιση αμοιβής για τις εφημερίες.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Χάϊδος δεσμεύθηκε να μεταφέρει όλες τις προτάσεις που του παρέθεσαν τα μέλη του φαρμακευτικού συλλόγου Τρικάλων σε κάθε αρμόδια αρχή, αλλά και στον Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ώστε και ο ίδιος με τη σειρά του θεσμικά, να κινηθεί προς την κατεύθυνση των λύσεων.