Συναντήσεις Χατζηγάκη σε Πυροσβεστική και Αστυνομία

Την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και την Πυροσβεστική Καλαμπάκας επισκέφθηκε ο Μικέλης Χατζηγάκης για να ενημερωθεί και να προωθήσει ζητήματα που άπτονται των δύο υπηρεσιών.

Στην Πυροσβεστική Καλαμπάκας συζητήθηκαν τα βασικά θέματα που αφορούν την υπηρεσία όπως η ενίσχυση της μονάδας με περαιτέρω προσωπικό και η αναβάθμιση της σε Δ’ τάξη από Γ’ τάξη που είναι σήμερα. Η ενίσχυση της μονάδας είναι επιβεβλημένη λόγω της μεγάλης δασικής περιοχής, του γεωγραφικού ανάγλυφού και των Μετεώρων. Επίσης, ο Τρικαλινός πολιτικός της ΝΔ δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα για την αντικατάσταση των παλιών και δυσλειτουργικών υδροφόρων οχημάτων που έχει η Πυροσβεστική Καλαμπάκας και τα οποία δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε δύσκολα συμβάντα. Συγχρόνως, ο Χατζηγάκης επιβεβαίωσε ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης δεν έχει σκοπό να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης στους ένστολους.

Κατά την επίσκεψη του στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και την συνάντηση του με τον Διευθυντή, κ. Νίντο, ο Χατζηγάκης δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της υπηρεσίας για αναβάθμιση της ασφάλειας των πολιτών. Άλλωστε, ο Μικέλης Χατζηγάκης διαχρονικά υποστηρίζει πως η ασφάλεια των πολιτών είναι βασικό συστατικό στοιχείο για την σωστή λειτουργεία κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος και, κατά συνέπεια, η ενδυνάμωση της αστυνομίας είναι απαραίτητη. Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το αίτημα για μια ακόμα Κινητή Αστυνομική Μονάδα (ΚΑΜ) για την ενίσχυση της περιφέρειας του νομού αλλά και εξοπλισμού σύγχρονων οχημάτων που θα βελτιώσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες της αστυνομίας.