Συμμετοχή του 8ου ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ στην Ιταλία

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού  προγράμματος  Erasmus+/δράση ΚΑ2  με τίτλο  «YOUNG MEDIA LITERATES OF EUROPE » πραγματοποιήθηκε η 3η Διακρατική συνάντηση με μαθητές  στην πόλη  TARANTO της ΙΤΑΛΙΑΣ από 01/04/2019 έως  05/04/2019. Το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων  συμμετείχε στην συνάντηση αυτή με 4 μαθητές και 2 συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές της παιδαγωγικής ομάδας  που μετακινήθηκαν ήταν οι Καλκάνης Νέστορας , Δραγούτσου Μαρία,  Κωνσταντάκου Μαρία   και  Δραγούτσου Αλκμήνη  και οι εκπαιδευτικοί  Σαρκατζή Βασιλική και  Παπαβασιλείου Αποστόλης.  Οι χώρες της σχολικής αυτής σύμπραξης είναι: Ρουμανία , Ελλάδα, Τουρκία, Πορτογαλία , Ιταλία και Βουλγαρία. Στην συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια των μαθητών  σχετικά με   την δημοσιογραφία και παρουσιάστηκαν σχέδια μαθήματος σχετικά με την ψηφιακή εκπαίδευση  από κάθε χώρα καθώς και έργα του κάθε εταίρου σχετικά με  ηλεκτρονική εφημερίδα και ραδιοφωνικές εκπομπές από τους μαθητές.

Πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες σε ομαδικά αθλήματα με συμμετοχή όλων των μαθητών , επισκεφτήκαμε τις  πόλεις   Lecce, Ostuni, Polignano a mare και  Monopoli  , ξεναγηθήκαμε στην παλιά πόλη  του Taranto, επισκεφθήκαμε το κάστρο Aragonese , το μουσείο Marta και το δημαρχείο της  πόλης.

Το σχολείο υποδοχής της Ιταλίας  ήταν εξαιρετικά φιλόξενο, διοργάνωσε άψογα την συνάντηση  , φροντίζοντας να  γνωρίσουμε  τον πολιτισμό , τα ήθη και έθιμα της Ιταλίας παράλληλα με τις εργασίες του προγράμματος.

Η επόμενη και τελευταία συνάντηση για το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο  στην Βουλγαρία.

 

Η συντονίστρια του προγράμματος

Σαρκατζή  Βασιλική

Υποδιευθύντρια  8ου ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ