Συμφωνία για το «πράσινο» πιστοποιητικό

Σε συμφωνία για το «πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό» κατέληξαν το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ευρωβουλευτές και οι χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν για το «πράσινο πιστοποιητικό» που θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός της ΕΕ φέτος το καλοκαίρι, ανοίγοντας τον δρόμο για την εφαρμογή του πριν από τα τέλη Ιουνίου, ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές.

Την είδηση ανακοίνωσε στο Τwitter o Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Λευκός καπνός: Έχουμε συμφωνία στην πρόταση της Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID. Καλωσορίζω τη σημερινή συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ. Παραδώσαμε αυτό το νέο εργαλείο σε χρόνο ρεκόρ για να διασφαλίσουμε την ελεύθερη μετακίνηση όλων των πολιτών», έγραψε ο Βέλγος Επίτροπος.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων για το πιστοποιητικό, ο οποίος διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθούν.

Ο κανονισμός για το πιστοποιητικό θα πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη-μέλη και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 7-10 Ιουνίου.

Liberal.gr