Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων για την δίωξη των αγροτών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΥΝΔΙΚΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΟΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας εκφράζει την συμπαράσταση του στους αγρότες που παραπέμπονται σε δίκη, την Παρασκευή 1η Μαρτίου, κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί για την κατάληψη του οδοστρώματος από τα τρακτέρ στο Μπλόκο της Νίκαιας. Η προσπάθεια τρομοκράτησης από πλευράς κυβέρνησης μας βρίσκει στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και των οικογενειών τους που μέσα από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες παλεύουν να επιβιώσουν.

Είναι θύματα της αντιαγροτικής-αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, με τη νέα ΚΑΠ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων. Το γεγονός ότι δεν τους δίνεται καν το δικαίωμα της απολογίας αποκαλύπτει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που με λύσσα βάλλεται εναντίον του αγωνιζόμενου λαού, ενώ την ίδια στιγμή χαρίζει προνόμια και φθηνό ρεύμα σε εφοπλιστές και βιομήχανους, αλλά διατηρεί στα ύψη το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων με το ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, με το φόρο στο πετρέλαιο.

 Είναι κοινός ο αγώνας μας για μια ζωή με δικαιώματα που μας στερούν σήμερα οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Απέναντι στην κυβερνητική τρομοκρατία αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη και το συλλογικό μας αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές τους μόχθου μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)