Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ν. Τρικάλων: Οχι στη διάλυση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος

Οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ, συμμετέχουμε στην 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για τις 6 και 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, που ομόφωνα κι από κοινού, προκηρύχτηκε από τα Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π., αντιδρώντας τόσο στην επίθεση που δέχεται η Κοινωνική Ασφάλιση όσο και για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον e-EFKA.

   Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε

  • Δημόσιο, Καθολικό, Υποχρεωτικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Άμεσες προσλήψεις με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων εργασίας από μόνιμο προσωπικό.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότηταςκαι επισταμένη μέριμνα για την υγιεινή και την καθαριότητα των χώρων εργασίας μας και των χώρων υποδοχής του συναλλασσόμενου κοινού, κάτι που είναι αυτονόητη απαίτηση, εν μέσω πανδημίας.
  • Αντικατάσταση των απαρχαιωμένων (από το 1998) υπολογιστών μουσειακού επιπέδου, με σύγχρονους που θα διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συνέχιση της προσπάθειας για περαιτέρω εμπλουτισμό των ήδη υφιστάμενων ψηφιακών εφαρμογών, με νέες. Επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2021, η αυτοματοποιημένη ψηφιακή έκδοση των συντάξεων, στα πλαίσια του συστήματος ΑΤΛΑΣ. Ενοποίηση όλων των πληροφοριακών συστημάτων του e-ΕΦΚΑ.
  • Δημιουργία Ενιαίου Κανονισμού Ασφάλισης & Παροχών, αλλιώς η ενοποίηση των ταμείων είναι άνευ ουσίας και σημασίας.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

ΟΧΙ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΕ «ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»

ΟΧΙ

ΣΤΟ «ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ» ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ «ΤΖΟΓΑΡΙΣΜΑ» ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ