Σύλλογος εκπαιδευτικών Τρικάλων – Στήριξη του αγώνα των υγειονομικών

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων στηρίζει την κινητοποίηση που διοργανώνουν την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 12:30 στην είσοδο του ΤΕΠ Γ.Ν.Τ., οι νοσοκομειακοί γιατροί στα Τρίκαλα και συντάσσεται στον δίκαιο αγώνα τους για την απόσυρση του επαίσχυντου νομοσχεδίου για τη Δημόσια Υγεία.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή στις 23.11.2022 ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους, συνεπώς καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο προβλέπεται η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, δίνεται η δυνατότητα να ασκούν και ιδιωτικό έργο, ενώ ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να εργάζονται με μερική απασχόληση στα νοσοκομεία..

Με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εκβιάζονται οι ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη διαφορετικά θα καταδικάζονται σε πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μία εξέταση, ένα χειρουργείο, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους.
Εκβιάζονται οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, αν και εφόσον «θέλουν», να ενισχύσουν το εισόδημά τους, να βγουν στην αγορά και να χρησιμοποιούν ως δεξαμενή πελατείας τα δημόσια νοσοκομεία.

Παράλληλα εκχωρεί σε ιδιώτες τις δευτερογενείς διακομιδές, με κρυφές και φανερές χρεώσεις στους ασθενείς και πολύ μεγαλύτερο κόστος στο Δημόσιο.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα 

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που βάζει οριστική ταφόπλακα στο δημόσιο σύστημα δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Αγωνιζόμαστε για δωρεάν δημόσια υγεία.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών.