Σύλλογος Εκπαιδευτικών Τρικάλων: όλοι στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, 17/3/2021

Αγωνιζόμαστε για Δημόσια Παιδεία – Υγεία!

Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής!

Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 6.00μμ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Κλείνει αυτές τις μέρες ένας χρόνος από το ξεκίνημα της πανδημίας και ο εργαζόμενος λαός παλεύει για την προστασία της υγείας και της ζωής του, μετρώντας τις πληγές του σε ζωές συνανθρώπων μας, στους χώρους εργασίας, στα εισοδήματα,  που είναι αποτέλεσματης καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης  στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στα κοινωνικά αγαθά και συνολικά στη ζωή μας.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν έπραξε το παραμικρό ώστε να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες της πανδημίας.

Την ίδια ακριβώς πολιτική εφάρμοσε και στα Δημόσια Σχολεία. Κανένα μέτρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία με όρους υγειονομικής ασφάλειας. Αντί για την μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, της εφαρμογής μέτρων προστασίας για την μείωση της διασποράς του ιού, την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, την κάλυψη όλων των αναγκών σε μέσα υγιεινής και καθαριότητας, την πραγματοποίηση δωρεάν rapidτεστ για μαθητές και δασκάλους στους χώρους των σχολείων, η κυβέρνηση επέλεξε την πολιτική του παρατεταμένου lockdown.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εχθρικά το λαό, τους εργαζόμενους και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού, ενάντια στις διαδηλώσεις των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας. Εξαπολύει άγρια βία και καταστολή, προχωρά σε μαζικές συλλήψεις και επιβάλλει εξοντωτικά οικονομικά πρόστιμα. Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να κάμψει τις αγωνιστικές αντιστάσεις των εργαζόμενων ενάντια στην βάρβαρη πολιτική τους.

Το ΔΣ του Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας,  στο Συλλαλητήριο που πραγματοποιούν τα εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, στα Τρίκαλα, την Τετάρτη 17 Μαρτίου, στις 6.οομμ.