Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Τρικάλων : Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις – παραστάσεις διαμαρτυρίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Η σημερινή πραγματικότητα έπειτα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πριν δύο μήνες, τις υποσχέσεις του Υπουργείου Παιδείας για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που δεν υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια παρά τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων εγείρει πολλά ερωτηματικά για το μέλλον του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας εκπαίδευσης γενικότερα. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στις 2 Μαρτίου, η οποία χτυπήθηκε βίαια από τα Μ.Α.Τ., μας δυναμώνει και μας οδηγεί αναπόφευκτα σε αγωνιστικέςδράσεις για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο κάτι που θεωρούμε υποχρέωσή μας για τις επόμενες γενιές.

Με αφορμή την έλευση του Yφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Μπαξεβανάκη στα Τρίκαλα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων

καλεί

όλες τις συναδέλφισσες και συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις παραστάσεις διαμαρτυρίας

 

  • Την Πέμπτη 15/3/2018, στις 6:30 το απόγευμα, στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων (στη Μπάρα), όπου θα βρίσκεται ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης.

και

  • Την Παρασκευή 16/3/2018, στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ στην οποία συμμετέχει ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών και στις 1 το μεσημέρι, που συνδιοργανώνει με την ΕΛΜΕ Τρικάλων συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία ΟΤΕ (στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα.

 

Παλεύουμε για:

  • μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης,
  • 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα,
  • στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
  • εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,
  • μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,
  • αύξηση δαπανών για την παιδεία,
  • υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

 

ΣΗΜ.: καλούμαι τους μόνιμους και ιδιαίτερα τους αναπληρωτές συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 15/3/2018 στα μέλη του συλλόγου για το συλλαλητήριο στην Αθήνα την Παρασκευή 16/3/2018. Η μετακίνηση είναι δωρεάν με λεωφορείο που θα διαθέσει ο σύλλογός μας.

 

                                      ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡΙΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                                                       ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ