Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα

1 15566778645654

Συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ σήμερα το απόγευμα στα Τρίκαλα ενάντια στο νομοσχέδιο με τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που κατατέθηκε με την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 6μμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με ομιλητή το Γιώργο Λιατίφη, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων , ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε : «Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση. Λέμε όχι στο νομοσχέδιο που έφερε για ψήφιση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη μορφή του κατεπείγοντος σήμερα στη Βουλή. Μια διαδικασία που τα κόμματα της συγκυβέρνησης όταν ήταν στην αντιπολίτευση τη χαρακτήριζαν εως και «κατάλυση της δημοκρατίας» και τώρα την έχουν κάνει «ψωμοτύρι» .

Τα προαπαιτούμενα έρχονται να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Ε.Ε., των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας .Ένα νομοσχέδιο που περιέχει διατάξεις που ανοίγουν τον δρόμο να παραδοθούν στα διάφορα επιχειρηματικά αρπακτικά τα κόκκινα δάνεια ακόμα και για την πρώτη κατοικία, με διατάξεις που επιτίθενται στους δημοσίους υπαλλήλους, που δίνουν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους κατασκευαστικούς ομίλους. Που έφτασαν σήμερα να πουλήσουν 14 αεροδρόμια σε μονοπωλιακούς ομίλους όπως έκαναν και οι προηγούμενοι.

Δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο που να αναιρεί το παραμικρό από όσα έχουν φορτωθεί στις πλάτες του λαού τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα, δημιουργούν το σκαλοπάτι για να κλιμακωθεί η επίθεση με τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά που έρχονται τον επόμενο μήνα.
Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου δεν κρύβουν ότι τα μέτρα έχουν μοναδικό στόχο τη διασφάλιση της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Πρέπει να περάσουν χωρίς καθυστέρηση γι’ αυτό και η προσπάθειά τους είναι στη κατεύθυνση να αποπροσανατολίσουν, να ενσωματώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις.
Δεν μένει κανένας ανέγγιχτος. Στο στόχο τους έχουν ότι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση. Χωρίς υπερβολή δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζόμενων. Γενιές και γενιές αγωνίστηκαν σκληρά, με διώξεις και μεγάλα βάσανα.
Τα ίχνη που θα αφήσουν αυτές οι ανατροπές δεν θα είναι προσωρινά, δεν θα σβήσουν. Διαμορφώνουν μια νέα κατάσταση βαρβαρότητας για όλες τις γενιές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από το κεφάλαιο για να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενοι. Τα μέτρα λοιπόν έχουν στρατηγικό χαρακτήρα και δεν είναι μόνο κάποιες επιπλέον περικοπές στις συντάξεις.
Να ευθυγραμμίσουν το επίπεδο των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών στα όρια του ελάχιστου μεροκάματου και μισθού, στη μερική απασχόληση και ευέλικτη εργασία.
Μας επιστρέφουν σε συνθήκες δουλειάς αμοιβής και ζωής των αρχών του 20ου αιώνα.

Σε λίγες μέρες μπαίνουμε στο 2016, με τέτοια επιτεύγματα της επιστήμης γύρω μας, με τέτοια τεχνολογία που επιτρέπει οι παραγωγοί του πλούτου, οι εργαζόμενοι να δουλεύουν λιγότερο και να απολαμβάνουν περισσότερα.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα. Προβάλουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις που αντιστοιχούν στην εποχή μας και στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
Όλοι στη μάχη για την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος, την ανασύνταξή του, την ισχυροποίησή του. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα καλέσματα για εθνική συναίνεση, εθνική ομοψυχία, πολιτική σταθερότητα που καλούν όλοι μαζί: η κυβέρνηση, οι αξιωματούχοι της ΕΕ, οι ενώσεις των καπιταλιστών, ο ΣΕΒ, η Τράπεζα της Ελλάδας.
Επιδίωξή τους είναι να επικρατήσει σιωπή νεκροταφείου για να διαλύσουν ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση.
 Να εφαρμόσουν τους νόμους που ψήφισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να φέρουν παλιές και νέες περικοπές.
 Να παραδώσουν τους εργαζόμενους στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας, απελευθερώνοντας τις ομαδικές απολύσεις, μειώνοντας και άλλο τους μισθούς, σε

Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, φέρνοντας νέες απαγορεύσεις στην συνδικαλιστική δράση και τις απεργίες με νέο νόμο που απαιτούν οι καπιταλιστές.
Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!
Συναίνεση σημαίνει πλήρη υποταγή της εργατικής τάξης και του λαού.
Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση χωρίς να χάσουμε λεπτό!!

Τρίκαλα 15 Δεκέμβρη 2015, Γραμματεία Νομού Τρικάλων του ΠΑΜΕ

 

.