Σύκο: Όλοι οι λόγοι για να το εντάξεις στη διατροφή σου

Άλλο ένα καλοκαιρινό φρούτο, γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Το σύκο βρίσκουμε φρέσκο, κυρίως από τον Ιούλιο και μετά ενώ υπάρχει και η αποξηραμένη μορφή του, η οποία είναι διαθέσιμη όλον τον χρόνο αλλά τα καλά ξερά σύκα, θα τα βρεις από τις αρχές Σεπτέμβρη και μετά για να είναι νέας σοδειάς.

Ένα φρέσκο σύκο είναι περίπου 64 γραμμάρια και έχει 47 θερμίδες. Η κατανάλωσή του πιθανόν να συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού ενάντια σε μεγάλο αριθμό παθήσεων. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, αποτρέποντας την εμφάνιση δυσκοιλιότητας, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης, αλλά και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Επιπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα σύκα καθιστούν το σύκο ισχυρό σύμμαχο στα διαβητικά άτομα, καθώς η κατανάλωσή του μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του διαβήτη, όταν φυσικά η πρόσληψή του γίνεται με μέτρο.

Το σύκο

– Σε κάλιο συμβάλλει στη μείωση της υπέρτασης,

-Σε ασβέστιο και φώσφορο βοηθά στη μείωση κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης,

-Σε αντιοξειδωτικά έχει σαν αποτέλεσμα τη δέσμευση ελεύθερων ριζών και την προστασία του οργανισμού από τα διάφορα είδη καρκίνου,

-Σε ω-3 λιπαρά οξέα βοηθά στη μείωση των τριγλυκεριδίων. Τα τριγλυκερίδια, όπως είναι γνωστό σε όλους μας, είναι ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από διάφορες ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος.

-Τέλος, η κατανάλωση του σύκου πιθανόν να βοηθά στην καταπολέμηση σεξουαλικών δυσλειτουργιών, ενώ στην αρχαιότητα είχε χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.\

Real.gr