Υλικά συνταγής
- 6 φρέσκα σύκα
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 100 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
- έτοιμο ή σπιτικό παγωτό βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε και κόβετε τα σύκα στη μέση. Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα και βάζετε ανάμεσα το κλωναράκι δενδρολίβανο.
- Ψήνετε τα σύκα για 30′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C, τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Πετάτε το δενδρολίβανο και σερβίρετε τα ψητά σύκα περιχυμένα με μέλι και πασπαλισμένα με καρύδια μαζί με μπάλες έτοιμου ή σπιτικού παγωτού βανίλια.
Στα ψητά σύκα ταιριάζει και το παγωτό γιαούρτι.