Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Επιμορφωτικού δίκτυο επιχειρηματιών Ελλάδος – ΕΠΙΔΕΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου η συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ του ΕΠΙΔΕΕ μετά τις εκλογές που έγιναν το Σάββατο 14 Μαΐου στα Τρίκαλα σε φιλικό κλίμα και ακολούθησε το καθιερωμένο γεύμα σε τοπική ταβέρνα.
Το νέο ΔΣ έχεις ως εξής:
1. Πρόεδρος του ΔΣ ο κ. Τσολάκος Σταύρος από την Καρδίτσα – Σοφάδες
2. Γενικός Γραμματέας ο κ. Απόστολος Κόκκοβας από τα Τρίκαλα
3. Ταμίας ο κ. Βελτανιώτης Δημήτρης από την Αθήνα
4. Μέλος ΔΣ ο κ. Τζήμας Αστέριος από Θεσσαλονίκη
5. Μέλος ΔΣ ο κ. Στεφάνου Ιωάννης από το Βόλο

1. Ποια είναι η ομάδα του επιδεε ;
Το επιδεε είναι μία ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών με διαφορετικούς κλάδους και επαγγέλματα μεταξύ τους οι οποίοι τα τελευταία 30 χρόνια συναντιούνται μία φορά το μήνα σε ένα ξενοδοχείο προκειμένου να ανταλλάξουνε τις επιχειρηματικές τους απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις της αγοράς καθώς και για να επιμορφωθούνε μέσα από εισηγήσεις διακεκριμένων καθηγητών πανεπιστημίου , συμβούλων επιχειρήσεων , φοροτεχνικών, εργατολόγων κλπ.
2. Πως προέκυψε το επιδεε;
Η ομάδα προέκυψε από τα παλιά επιδοτούμενα προγράμματα του επιμελητηρίου τα περίφημα ΠΑΒΕ εδώ και 35 χρόνια περίπου όταν είχανε ξεκινήσει σε 4-5 περιφέρειες στην Ελλάδα. Μία από αυτές ήτανε και η περιφέρεια Θεσσαλίας. Μετά το πέρας των προγραμμάτων το 1989 περίπου , ο κ. Τζέγκας Ιωάννης από τα Τρίκαλα με κάποιους άλλους επιχειρηματίες από την Θεσσαλία αποφάσισαν να συνεχίσουν την δια βίου μάθηση και εκπαίδευση δημιουργώντας τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Κεντρικής Ελλάδος , ΣΕΚΕ ο οποίος στην πορεία μετονομάστηκε σε ΕΠΙΔΕΕ συνεχίζοντας αυτό που έμαθαν από τα ΠΑΒΕ. Δια βίου μάθηση και επιχειρηματική εκπαίδευση με αξιόλογους εισηγητές ( Λυγερός Νίκος , Γιώργος Αυλωνίτης , Δημήτρης Μπουραντάς , Γιάννης Τζαβλόπουλος κλπ. ) αλλά και επιχειρηματική κουλτούρα και συζήτηση από το πεζοδρόμιο της αγοράς με κοινές δράσεις και συνέργειες.
3. Η φιλοσοφία της ομάδας του επιδεε
Η φιλοσοφία της ομάδας βασίστηκε στο πετυχημένο Ιρλανδικό μοντέλο που τα ΠΑΒΕ χρησιμοποίησαν και έχει τα εξής χαρακτηριστικά ,
α) Συνάντηση μία φορά το μήνα και πάντα Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί σε διαφορετικά ξενοδοχεία κάθε φορά ώστε να αλλάζουν οι παραστάσεις και να μην γίνεται μονότονη η συνάντηση και όχι Σαββατοκύριακα. ( Η Κυριακή είναι της Οικογένειας). Έτσι ο επιχειρηματίας έχει την δυνατότητα να φύγει εργάσιμη μέρα από την δουλειά του , και να δει την δουλειά του με καθαρό μυαλό σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και μάλιστα από ψηλά χωρίς να είναι μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά το πιο σημαντικό και μοναδικό μέχρι σήμερα , να μπορεί να συζητήσει ελεύθερα και φιλικά με μη ανταγωνιστές του , διάφορα θέματα που τον απασχολούν ή που σχεδιάζει και να πάρει βοήθεια και σκέψεις από 30 διαφορετικούς επιχειρηματίες της αγοράς, τα μέλη του επιδεε. Αυτός είναι και ο λόγος που τα μέλη του επιδεε έχουν ως βάση τα διαφορετικά επαγγέλματα στην ομάδα.
β) Στην φιλοσοφία επίσης του επιδεε είναι το καθιερωμένο τσιπουράκι το Σάββατο το μεσημέρι μετά την συνάντηση καθώς και το περπάτημα την Παρασκευή το βράδυ μετά το φαγητό με φιλική συζήτηση κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι ανεκτίμητα σε βάθος χρόνου και δημιουργούν μοναδικές στιγμές και εμπειρίες τονώνοντας την ίδια την ομάδα.
4. Τι είδους μαθήματα κάνουμε;
Τα θέματα που απασχολούν όλους μας , marketing , πωλήσεις , φορολογικά και εργασιακά θέματα , ψυχολογία και neuro marketing , ψυχαγωγία και δεξιότητες ομάδας , διάδοχη κατάσταση, γεωπολιτικές εξελίξεις , εξαγωγές , επενδύσεις διαθεσίμων και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κλπ.
5. Πως μπορώ να γίνω μέλος του επιδεε;
Για να γίνετε μέλος του επιδεε και να συμμετέχετε σε ένα μοναδικό ταξίδι επιχειρηματικής γνώσης επικοινωνήστε με τον Γενικό Γραμματέα μας στο τηλέφωνο 6932-271998 , η στο email : epideeteam@gmail.com – www.epidee.gr