Σύγκλιση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας στο δήμο Φαρκαδόνας

20141105 113647

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου ,τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κο Μαράκη, τον κο Ζφείρη Αθανάσιο και κο Καναβό,απο την Περιφεριακη Ενότητα ,τον Δασάρχη κο Κουλουκούρα και τον εκπρόσωπο του Αστυνομικού Τμήματος Φαρκαδόνας κο Παππά όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων οπως πλημμύρων και χιονοπτώσεων .Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Μακρυνιώτης και Ζαφείρης . Παρουσιάστηκε το Σχέδιο του δήμου που περιλαμβάνει δράσεις αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών.

Επισημάνθηκε η ανάγκη συντήρησης των έργων, όπως καθαρισμός φρεατίων ,ρεμάτων , και αγροτικών τάφρων,οπως και ανάγκη της ανταπόκρισης των πολιτών στη διατήρησης της καθαριότητας των συγκεκριμένων έργων . Επίσης η ανάγκη στελέχωσης της πολιτικής προστασίας από ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα . ο Δήμαρχος τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια συντονισμού του Δήμου βάσει του υπάρχοντος προσωπικού το οποίο πράγματι κάνει υπερπροσπάθεια ,για να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα προβλήματα του Δήμου .

Επισήμανε ότι όλοι οι πρόεδροι πρέπει να συμβάλουν στην προσπάθεια που γίνεται ,δημιουργώντας ομάδες εθελοντών Πολιτικής Προστασίας αφού ο Δήμος πάσχει από ανθρώπινο δυναμικό. Ο Δασάρχης κος Κουλουκούρας δεσμεύτηκε να προσφέρει βοήθεια στο Δήμο όπου η Υπηρεσία εμπλέκεται , ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας κος Παπάς τόνισε ότι η πρόληψη και προετοιμασία βοηθά στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, καθώς επίσης ο καλός συντονισμός Δήμου και Περιφέρειας και η δημιουργία εθελοντικών ομάδων, και σαφώς η Υπηρεσία θα βοηθήσει τον Δήμο όσον αφορά τον τομέα της .

Τέλος κος Μαρακης στην ομιλία του είπε ότι << ο Δήμος Φαρκαδόνας έχει το θάρρος να δει το πρόβλημα και να το φέρει στην επιφάνεια >>,η περιφέρεια με την γνώση και εμπειρία που διαθέτει μπορεί να βοηθήσει τους μικρότερους Δήμους στο συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας , και δεσμεύτηκε να προσφέρει βοήθεια σε τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.

.