Συγκίνηση και θαυμασμός στην παρουσίαση του βιβλίου «Ξεγελώντας το θάνατο» στα Τρίκαλα

Ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «Ξεγελώντας το θάνατο», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και διοργανώθηκε από το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας.

Την εκδήλωση προλόγισε και χαιρέτησε η Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας Τρικάλων γιατρός κ. Μαρία Καναρά, ενώ για το βιβλίο μίλησαν οι Νίκη Αγναντή, Ομότιμη καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ακαδημαϊκός, η Φάννυ Μπονώτη καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Καραθάνος συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου περιφερειακού κέντρου εκπαιδευτικού σχεδιασμού Θεσσαλίας και ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Αθανασιάδης.

Πρόκειται για την πραγματικά μυθιστορηματικήαυτοβιογραφία ενός ανθρώπου που σε πολύ νεαρή ηλικία, και ενώ υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, έρχεται αντιμέτωπος με κάτι το άγνωστο σε εκείνον –στην έως τότε ύπαρξή του– και σχεδόν δαιμονοποιημένο… τον καρκίνο.

Από τη στιγμή εκείνη η ζωή του πραγματικά αλλάζει, όλα κρέμονται από μια κλωστή, ο χρόνος γίνεται κινηματογραφικός.
Απρόσμενες καταστάσεις, παιχνίδια της μοίρας και της τύχης, έρωτες – χωρισμοί, αντιξοότητες και προσωπικά αδιέξοδα. Σε μια ανατρεπτική εναλλαγή με στιγμές απρόσμενης χαράς και πληρότητας, έντονων προσωπικών βιωμάτων και αυτογνωσίας, ανέλπιστης βοήθειας από πρόσωπα άγνωστα, μέχρι τότε, αγγελιοφόρους μιας άλλης ζωής.

Γεγονότα και καταστάσεις που τον αφήνουν κυριολεκτικά «ακάλυπτο», μπροστά στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου… το Θάνατο…, τον οποίο και τελικά ξορκίζει, μετουσιώνοντάς τον σε πάθος για τη ζωή.

Το κοινό άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή την ιστορία του βιβλίου και τις τοποθετήσεις των ομιλητών, αισθανόμενο συγκίνηση αλλά ταυτόχρονα και θαυμασμό για τον ήρωα του βιβλίου και συγγραφέα.