Συγκέντρωση στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

55666433 2015

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου Νίκαιας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!

Δεν ξεχνάμε την εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τις δολοφονίες του Παύλου και του Σαχζάντ Λουκμάν, τα εκατοντάδες αθώα θύματά τους σε αναρίθμητες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που έγιναν στην περίοδο 2009 – 2013, αλλά και τις παλιότερες δολοφονικές επιθέσεις τους εναντίον αγωνιστών του φοιτητικού κινήματος και της αριστεράς.

Τις πρόσφατες συγκαλυμμένες επιθέσεις τους εναντίων μεταναστών και αριστερών σε πόλεις και γειτονιές.

Τις τελευταίες απροκάλυπτες επιθέσεις σε πρόσφυγες στην Κω και τη Μυτιλήνη με τις πλάτες της αστυνομίας. Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη τους στην υπό εξέλιξη δίκη, καταδίκη όχι μόνο των δευτεροκλασάτων μαχαιροβγαλτών σαν τον Ρουπακιά, αλλά σύσσωμης της ηγετικής ομάδας που καθοδηγούσε τα τάγματα εφόδου.

Πέρα απ’ την εγκληματική της δράση, η Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται με κάθε ευκαιρία τα συμφέροντα του συστήματος – στο οποίο στα λόγια εναντιώνεται. Οι πράξεις της όμως εντός κι εκτός Βουλής δείχνουν το ακριβώς αντίθετο: ζητούν περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, συναίνεσαν στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς, πήραν θέση υπέρ του Λάτση και εναντίον του δημοσίου, υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Eldorado Gold και την καταστροφή του περιβάλλοντος στις Σκουριές, είναι υπέρ του Ευρώ και ενάντια στη «ρήξη» με την τρόικα – δηλαδή υπέρ των μνημονίων και της λιτότητας!

Την ίδια ώρα αγωνιζόμαστε για την περιθωριοποίηση των νεοναζί σε κάθε πόλη και γειτονιά, εργασιακό χώρο και χώρο εκπαίδευσης. Δεν αναγνωρίζουμε στη συμμορία το δικαίωμα να προσποιείται πως πρόκειται για «νόμιμο πολιτικό κόμμα» υπό διωγμό.
Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να ξαναβγεί δυναμικά στο δρόμο. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι παράλληλα αγώνας ενάντια στη φτώχεια και τα μνημόνια, τον αυταρχισμό και την καταστολή. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των καταπιεσμένων.

Όλοι και Όλες την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 7μμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

.