Συγχαρητήριο μήνυμα για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών – από τον Προϊστάμενο του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων κ. Απόστολου Σπαθή

Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν το πλέον αδιάβλητο σύστημα για την εισαγωγή των νέων στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους έλαβε τέλος χθες 28 Ιουλίου 2022 με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.

Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., εκπληρώνοντας στο ακέραιο το καθήκον του, υποστήριξε με το παραπάνω όλους τους μαθητές των σχολικών μονάδων και των Ε.Κ. των Τρικάλων διασφαλίζοντας στο μέγιστο βαθμό την ισότιμη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και τη μάθηση. Επιπλέον, συνέβαλλε στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και πρόοδο του κάθε μαθητή καθώς και στην ανάπτυξη του γνωστικού, συναισθηματικού και νοητικού επιπέδου τους.

Συγχαίρω θερμά όλους τους επιτυχόντες που κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές της προτίμησής τους. Αναμφίβολα η επιτυχία αυτή είναι προσωπική και οφείλεται στην συνεχή και σταθερή προσπάθειά τους.

Επιπλέον, συγχαίρω τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι με ευσυνειδησία εκπλήρωσαν το έργο τους και καθοδήγησαν τη μελέτη και την πρόοδό τους. Συγχαίρω τους γονείς και τις οικογένειές τους οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στο πλευρό τους.

Συγχαρητήρια, όμως, αξίζουν και στους μαθητές που προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια επιθυμητή σχολή. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα όνειρα δεν σταματούν εδώ. Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μία σημαντική δοκιμασία και μεγάλος σταθμός στη ζωή μας, όμως δεν αποτελούν την μοναδική ευκαιρία. Η πραγματικότητα στην οποία όλοι θα κληθούν να ζήσουν ως ενήλικες απαιτεί ανθρώπους που είναι ικανοί να παρατηρούν και να αναλύουν προβλήματα με κριτική σκέψη, να συνεργάζονται και να επικοινωνούν.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΠΑΘΗΣ