Συγχαρητήρια επιστολή Κώστα Σκρέκα για το νέο Δεσπότη

skrekas k nd

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα κ.κ. Χρυσόστομε,

Σας παρακαλώ όπως δεχθείτε τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές μου για την εκλογή σας ως Μητροπολίτης της πόλης των Τρικάλων.

Η εκλογή σας σημαίνει τη συνέχιση της εποχής ενότητας, ομόνοιας, συνεργασίας, αλληλεγγύης και διακονίας του προκατόχου σας Αξιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αλεξίου. Βεβαίως, κάθε νέος Ποιμενάρχης φέρει το δικό του στίγμα που πηγάζει από τη δική του χαρισματική προσωπικότητα και τις μοναδικές του αρετές που σφραγίζουν το πνευματικό και κοινωνικό ποιμαντικό του έργο. Είμαι, όμως , βέβαιος ότι σας συνέχει το ίδιο ιδανικό: η αφοσίωση και η διακονία του χριστεπώνυμου λαού των Τρικάλων.

Σε ό, τι με αφορά, θα σταθώ αρωγός και πιστός σύμμαχος σε κάθε εποικοδομητική σας προσπάθεια και δημιουργική σας πρωτοβουλία, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή, που οι άνθρωποι είναι οικονομικά και ψυχολογικά καταπονημένοι και βιώνουν την αγωνία, γιατί πιστεύω ότι η Εκκλησία είναι αυτή που θα δώσει την παρηγορητική αγκάλη και η Πίστη την αληθινή θεραπεία από τα συναισθηματικά και ψυχικά αδιέξοδα. Η πόλη, λοιπόν, των Τρικάλων αξίζει τον Άξιο ποιμένα της. Άξιος!

Μετά τιμής,
Κώστας Σκρέκας
Βουλευτής Τρικάλων
π.Υπουργός Ανάπτυξης

.