Στρατιώτης σκότωσε 3 συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους 2

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι στρατιωτικές αρχές καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν οπλίτη που σκότωσε 3 συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους 2. «Επί ποδός» επίσης βρίσκονται και οι αρχές της πόλης Μπελαγκόρσκ που βρίσκεται στην περιοχή Αμούρσκαγια στη Σιβηρία.

Ο στρατιώτης βρισκόταν σε πεδίο άσκησης όταν διέπραξε τα εγκλήματα και στην συνέχεια διέφυγε.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε μία από τις στρατιωτικές μονάδες στην πόλη Μπελογκόρσκ, περιοχή Amur, την Παρασκευή.

«Στο σκοπευτήριο, ένας στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε δύο στρατιώτες και έναν αξιωματικό. Ένας άλλος στρατιώτης τραυματίστηκε. Είναι τώρα στο νοσοκομείο», αναφέρθηκε σε δήλωση.
Ο σκοπευτής έφυγε από τη σκηνή του εγκλήματος και είναι επί του παρόντος άφαντος, αφού έκλεψε ένα πολυβόλο με διάφορα φυσίγγια, δήλωσε η διοίκηση του σκοπευτηρίου.

Η ασφάλεια στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα διοικητικά κτίρια και άλλες βασικές εγκαταστάσεις στην περιοχή έχει ενισχυθεί.

Οι αρχές προέτρεψαν τον κόσμο να προειδοποιήσει την αστυνομία εάν «συναντήσουν ένα ύποπτο ένοπλο με στρατιωτική στολή».

Η ταυτότητα του σκοπευτή δεν έχει αποκαλυφθεί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για τον εντοπισμό και την σύλληψή του ενώ με εντολή του υπουργού Άμυνας στον τόπο του συμβάντος κατευθύνεται επιτροπή με επικεφαλής το αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «εξετάζει όλες τις εκδοχές, όπως και το ενδεχόμενο, ο στρατιώτης, ηλικίας 23 ετών από το Ντακεστάν, να υπέστη νευρική κρίση»

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 29 Σεπτεμβρίου στο πεδίο δοκιμών στην περιοχή Αμούρσκαγια, κατά την διάρκεια των προγραμματισμένων νυχτερινών ασκήσεων, ο οπλίτης άρχισε να βάλει με το αυτόματο του κατά ομάδας συνάδελφων του που ήταν έτοιμοι να λάβουν θέσεις στο πεδίο βολής.

«Εξαιτίας της ριπής που δέχθηκαν ένας αξιωματικός και δύο οπλίτες τραυματίσθηκαν θανάσιμα. Δύο ακόμη οπλίτες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, όπου τους παρέχεται η αναγκαία ιατρική βοήθεια. Ο οπλίτης που έβαλε κατά των συναδέλφων του, τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας το πεδίο ασκήσεων»

Ο κυβερνήτης της περιοχής Αμούρσκαγια έδωσε εντολή να ενισχυθεί η φρούρηση των σχολείων στην πόλη Μπελαγκόρσκ, του τοπικού νοσοκομείου, όπως και των διοικητικών κτιρίων, καθώς ο στρατιώτης είναι οπλισμένος με το αυτόματο του και έχει τέσσερις δεσμίδες με σφαίρες. Οι αρχές της πόλης Μπελαγκόρσκ ανακοίνωσαν επίσης ότι στις προσεχείς ώρες ο δράστης δεν συλληφθεί θα αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί επ’ ευκαιρία της Ημέρας των Ηλικιωμένων.

eleftherostypos.gr